SUD ODLUČIO: Ivici Todoriću pritvor zbog opasnosti od bijega

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Ivica Todorić stigao je iz Remetinca u zgradu Županijskog suda na istražno ročište i stao pred suca istrage, nakon što je prespavao u istražnom zatvoru.

Na stolu su dva prijedloga – prijedlog obrane da ga puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i zahtjev tužiteljstva da ga se zadrži u zatvoru zbog opasnosti od bijega.

“Nije određen pritvor zbog utjecaja na svjedoke, međutim određen je zbog određen zbog opasnosti od bijega. Ponudili smo jamčevinu, sve uvjete pod kojima je on bio pušten u Engleskoj – Identičnu jamčevinu, sve mjere opreza. No zaključili smo da hrvatsko i englesko pravo nisu isto, očito je ovdje puno veći standard”, rekla je poslije ročišta Jadranka Sloković, te dodala: ” Imamo pravo na žalbu i poduzet ćemo sve mjere da gospodin Todorić izađe”.

Kazala je da su ponudili milijun kuna jamčevine. Točnije ponudili su jamčevinu od 118 tisuća funti (nešto više od milijun kuna) za njegov izlazak na slobodu, no o tome će se naknadno odlučiti.

Podsjećamo, na upit što se to Todoriću sve stavlja na teret, njegova odvjetnica Jadranka Sloković je odgovorila:

A o tome što se Todoriću stavlja na teret izjavila je:

“Mi ne možemo puno toga shvatiti. Mislimo da se pet puta jedna te ista stvar stavlja na teret. A ni u jednom trenutku nitko ne tvrdi da je on izvlačio novac na svoj privatni račun, što se zaboravlja. Novac koji je postojao u Agrokoru koji je temeljem dividendi koje se osporavaju pripadao njemu, taj novac je ostao u Agrokoru i s tim novcem se dalje radilo. Nije bilo izvlačenja novca”, naglasila je Todorićeva odvjetnica.

 

Komentiraj