STRAVIČNA SUDBINA: Trener silovao osmogodišnju nogometašicu, zaradila HIV, a on nikada optužen!

Podijelite članak

silovanje, djevojka, samoća, odlazak, tuga

Žrtva silovanja, 27-godišnja žena koja je nedavno ispred Kraljevske komisije zadužene za institucionalno reagiranje na zlostavljanje djece u Australiji, svjedočila o tome kako ju je trener njezine nogometne ekipe silovao kada je imala osam godina, danas ima dijagnosticiran HIV, za što tvrdi da je odgovoran upravo trener iz južnog Sydneya.

Mlada žena zamolila je drugu osobu da pročita njezin iskaz u kojemu je opisala sve doživljene strahote. Kako je živjela s majkom koja je imala velikih problema s ovisnosti o alkoholu i drogama koja joj je dozvoljavala da često prespava kod trenera u kući i da boravi kod njega vikendom i praznicima, BXA (neka joj to bude pseudonim) je bila izložena čestim zlostavljanjima.

U početku su trener i njegova supruga bili prema njoj ljubazni, ali jednog ju je petka on prvi puta silovao, a onda i redovito i to u prisutnosti svoje supruge koja joj je govorila kako je to ok i umirivala je.

Ove teške optužbe saslušane su sa ciljem uvida u kompleksnu problematiku reagiranja sportskih organizacija na prijave o seksualnom zlostavljanju djece.

BXA nikada nije majci rekla što joj se događa bojeći se da bi joj ona mogla reći da pravi probleme. Djevojci je u ožujku 2003. godine, prije navršenih 15 godina dijagnosticiran HIV, a nadležna liječnička služba je tada utvrdila da od njega boluje već nekoliko godina.

BXA je rekla da od silovanja nije imala dečka te da nije bila na transfuziji krvi. ‘Mislim da sam dobila HIV od trenera’, rekla je.

Prije dolaska pred Kraljevsku komisiju, policija je kako tvrdi BXA na njezine optužbe odgovorila kako nemaju dovoljno dokaza protiv trenera i on je oslobođen. (g. i.)

Komentiraj