STRANKA UMIROVLJENIKA: Nikada umirovljenici nisu bili niti će biti Pedro koji visi

Podijelite članak
Ilustracija
Ilustracija

Bombastičan naslov na udarnoj stranici jednog našeg dnevnika ponovno dovodi čitatelje u dilemu jesu li doista umirovljenici krivi za sve loše što se događa udržavi? – pitaju se iz Stranke umirovljenika, u priopćenju koje potpisuje predsjednik Lazar Grujić.

U priopćenju se dalje kaže:

Političke elite se godinamaopravdavaju kako moraju rasprodavati obiteljskosrebro kako bi se namirili mirovinski fondovi! S tim je opravdanjem i izvršennepravedna privatizacija i najveća pljačka gospodarstva, a kontinuirano se namećestav kako se moramo zaduživati jer nema novca za umirovljenike.

Najnovija osudaumirovljenika za rušenje cijene rada samo je nastavak dugogodišnjeg difamiranja umirovljeničke populacije. Pri tome se objavljuju paušalna mišljenja i stavovi pri čemuvezano uz tržište rada mi u Stranci umirovlčjenika imamo potpuno drugačijemišljenje.

Naime, godinama se zalažemo za češki model koji je unio pozitivnepromjene u njihovom gospodrastvu pa nema razlike da ne bude tako i kod nas.Naime ne treba se bojati kako će umirovljenici preuzeti građevinske, konobarske ili slične poslove za koje i sada nedostaje radne snage pa nema bojazni od rušenjacijene rada. Riječ je o tome kako umirovljenici svoje znanje i iskustvo mogu prenijetina drugim intelkektualnim poslovima i to je poanta njihovog rada uz mirovinu!

Ovih sedana pojavljuju informacije kako nema dovoljno liječnika osobito za vrijeme turističke sezone a mnogi umirovljeni liječnici još uvijek puni elana i obilježeni hipokratovomzakletvom sjede neiskorišteno u svojim domovima. O tome je riječ poštovana gospodo koja u pomanjkanju bilo kakvih argumenata samo udarate na umirovljenike.

Isto tako se može postaviti pitanje zbog čega nije minimalna plaća recimo 5000 kuna ili kako to da su uz silne napore političara usmjereni na mirovine one najmanje do sada. Gdje su pare od privatizacijeu kojoj je običan vozač u Dukatu za 20 godina „zaradio“ 280 milijuna eura, aumirovljenici su krivi što traže mrvice!

Pitamo se i što je sa silnim bogatstvom koje sunaši domoljubi iznijeli izvan Hrvatske i pohranili na nerizedentne račune, a stečenone legalnom rasprodajom hrvatskih tvornica koje su sagradili sadašnji umirovljenici? Ili s legalnom pljačkom koju su nad Agrokorom napravili članovi Borg grupe u obliku savjetničkih naknada! Jesu li umirovljenici krivi što nas čeka još crniji scenarij u Uljaniku ili je možda u pitanju osobni inter lokalnih političara među kojima prednjači europarlamentarac!

Uvjereni smo kako odgovre svi znaju i stoga poručujemo novinarima i svima onima koji za iseljavanje, korupciju, mito, kriminal i neorganiziranost hitne pomoći žele okriviti umirovljenike da mi nikada nismo inećemo preuzeti ulogu Pedra.

Komentiraj