“ŠMINKA” ZA 68. HANŽEK: Gradonačelnik Bandić davao upute što i kako još valja urediti

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Atletski stadion Mladost na Jarunu u fazi je završnog uređenja uoči 68. Hanžekovićevog memorijala, koji će se održati 3. i 4. rujna.

Piše: Kristina Bokanić (Media servis)

Prošle godine Hanžek se prenosio u više od 80 zemalja. I ove godine u Zagreb stiže većina atletske elite, pohvalila se direktorica mitinga Ivana Brkljačić.

“Od sprinterskih disciplina imamo aktualnog svjetskog prvaka Gulijeva koji bi mogao u Zagrebu napadati europski rekord. Tisuću i petsto metara će biti šlager nad svim disciplinama ovogodišnjeg Hanžekovićevog memorijala gdje nam dolaze sva trojica norveške braće protiv aktualnog svjetskog prvaka. Naša memorijalna disciplina 110 metara prepone imamo prvog i drugog s aktualnog europskog prvenstva iz Berlina protiv olimpijskog pobjednika Ortege”.

3. rujna tradicionalno je bacanje kugle kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice, a dan poslije “sudar Titana”.

“Trenutačno imamo 14 najboljih bacača kugle u svijetu koji će nastupati zajedno sa Stipom Žunićom. I Sandra Perković, teško joj je naći konkurenciju, ali dolazi europska doprvakinja aktualna Nadine Miller i Perez.”

Spremna je i hrvatska rekorderka na 100 metara s preponama Andrea Ivančević.

“Odlična utrka, utrka je jača od finala svjetskog prvenstva i stvarno se veselim tome kao i svakom Hanžeku, svake godine. Uvijek izdvajam da je to moje najdraže natjecanje, jer se odvija baš na stadionu gdje sam počela trenirat atletiku. Jako me veseli, što je jača utrka to bolje, jer ću i ja trčat još bolje”, rekla je Ivančević.

Atletski stadion došao je izvidjeti zagrebački gradonačelnik. Standardno je davao upute što i kako još treba dovršiti. Onda se pohvalio da bez njega, ne bi bilo ni Hanžeka, niti stadiona.

“Prvo što smo napravili je da smo reflektore instalirali. Radili smo dva puta obnovu atletske staze, a na jesen ide natječaj, uredit ćemo i presut cijelu atletsku stazu. Nova mreža dolazi za Sandru 28. kolovoza i očekujemo da to prođe kako Bog zapovijeda, rekao je gradonačelnik Bandić.

Upitan je Bandić i za komentar na jučerašnju izjavu šefa zagrebačkog SDP-a Gordana Marasa, koji je rekao da bi za Zagreb bilo bolje imati mostove i vijadukte, a ne nacionalni stadion.

“Ja znam da moji dojučerašnji kolege imaju istančan osjećaj za domoljublje, nacionalni ponos, a posebno za nogomet. Perjanica toga je bivši ministar sporta. Kad bi ja mislio kao oni, onda ja ne bi bio gradonačelnik grada Zagreba. Zagrebu i Hrvatskoj trebaju i mostovi i vijadukti, sigurni mostovi i vijadukti, ali i nacionalni stadion, zaslužili su to naši nogometaši. Domoljublje i nacionalni ponos i ljubav prema sportu, a nogometu posebno SDP-ovci su dokazali, a posebno ministar dok je bio. Imali su prilike napravit, nisu napravili onda bolje da “čkome”. Djela govore više od riječi, a budući da nemaju djela onda se može samo “tamburat”. To ja zovem “tamburanje”, istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Što se tiče ulaznica za Hanžek, i one su ove godine besplatne. No da bih i dobili, morate ih rezervirati. U distribuciji će biti od 29. kolovoza, svaki dan u Sportskom parku Mladost.

Komentiraj