U SJENI FATIMSKE TAJNE: Papa će kanonizirati brata i sestru vidjelice

Podijelite članak

PAPA FRANJO UPOZORAVA: Umirući pacijenti kao ni embriji nisu potrošni materijal 1

Svetog oca je u Portugalu dočekalo oko 400 tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta, a on je pozvao vjernike da se vode primjerom Francisca i Jacinte.

Papa Franjo doputovao je u poznato portugalsko svetište Gospe Fatimske gdje će kanonizirati Francisca i Jacintu, brata i sestru vidjelice, koji su preminuli vrlo mladi od posljedica španjolske gripe.

Papa će ih proglasiti svetima na misi.

Treća vidjelica, Lucia, umrla je 2005. u 97. godini, a neki krugovi bliski katoličkoj crkvi tvrde da je sa sobom u grob odnijela jednu od najvećih tajni kršćanske povijesti.

Da je njezin život, zaista, prekriven velom tajne, dokazuje i pečačenje “komore” u kojoj je provela zadnje godine života, a u koju smiju ući samo rijetki i to uz odobrenje Vatikana. Postupak njezine beatifikacije je u tijeku.

U Fatimi je papu dočekalo oko 400 tisuća hodočasnika iz cijeloga svijeta. Sveti Otac je pozvao vjernike da se vode primjerom Francisca i Jacinte.

“Tako ćemo srušiti sve zidove i pobijediti sve granice, idući prema svim periferijama i navješćujući u njima Božju pravdu i mir”, istaknuo je papa, a prenosi Media servis.

Crkva je Fatimu službeno priznala još 1930. godine.

Komentiraj