SALMONELA U ZAČINU: Ako imate ovaj dodatak jelima – nemojte trošiti!

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com

Zbog prisutnosti salmonele Ministarstvo poljoprivrede obavještava potrošače kako je opozvalo neke začine.

U priopćenju se kaže kako je riječ o proizvodu mađarskog proizvođača ‘Mješavina začina – DODATAK JELIMA ARO’.

Opozvani su: ARO DODATAK JELIMA 250 g, Lot F2923295, najbolje upotrijebiti do 22.11.2019.; ARO DODATAK JELIMA 500 g, Lot F29223C5, najbolje upotrijebiti do 22.11.2019.; ARO DODATAK JELIMA 1 kg, Lot F29236E5, najbolje upotrijebiti do 22.11.2019.; ARO DODATAK JELIMA 5 kg, Lot F29214H5, najbolje upotrijebiti do 21.11.2019.

Sve je učinjeno zbog primljene obavijesti od EU RASFF sustava da je tim proizvodima kao jedan od začina korišten i crni papar, u kojem je utvrđena prisutnost bakterije Salmonella spp. te nije u skladu s Uredbom EK o mikrobiološkim kriterijima za hranu.

Priopćenje se, navode iz Ministarstva, odnosi samo na proizvode s navedenim podacima.

Radi se o proizvođaču Cs-Paritás Kft., IV. kerület 531, 6783 Ásotthalom iz Mađarske, čije proizvode na tržište Hrvatske stavlja tvrtka METRO Cash & Carry d.o.o. Zagreb.

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!