RENATO PETEK: Milan Bandić je zlatni žeton Andreja Plenkovića

Podijelite članak

Gradski zastupnik Renato Petek, komentirao je uspješnu trgovinu na relaciji gradonačelnik Zagreba Milan Bandić – premijer Andrej Plenković, koja već duže traje na obostranu korist.

Na facebooku Petek pojašnjava i zašto:

Premijer šuti i preskače reagirati na Bandićeve svakodnevne napade i osobna vrijeđanja članova Vlade. Zar je tajnica koja piše otkaze na godišnjem odmoru?

Očito je kako je Bandić za Plenkovića u Saboru odradio ‘prljav’ posao skupljajući otpadnike i prebjege iz drugih stranaka kako bi postigli stabilnost vladajuće koalicije. Zašto bi premijer inače dozvolio toliko uplitanje jednog gradonačelnika u svoj posao?

Zna premijer što gradonačelnik želi pa mu je osigurao realizaciju izgradnje rotora, probat će i žičare, koju zgradu škole i vrtića, kupio malo autobusa i tramvaja, kante za smeće i dokumentaciju za izgradnju Centra za gospodarenje otpadom u Resniku, možda i udio u APIS-u? S druge strane, Bandić je tijekom braka HDZ-a i BM365 u gradskim strukturama zaposlio više od 1000 novih djelatnika, pitanje je koliko ih je s iskaznicom HDZ-a? Zanimljiv je i ugovor oko zbrinjavanja biootpada…

Premijer nikako ne smije trgovati oko prostora Hipodroma! Pretvoriti zelenu rekreativnu oazu u stambeno poslovnu, kako je zamislio Milan Bandić, što može učiniti promjenom GUP-a i/ili proglašavanjem projekta Manhattan državnim interesom, može samo uz glasove HDZ-a.

Onaj koji trenutno i naizgled upravlja Zagrebom uvijek je gladan želje gurati svoje projekte u gradu, ali je ostao bez javnih sredstava. Povuci, potegni, Bandićev je stil. Do sada je preko Vlade i EU HDZ pomogao privući pola milijarde kuna u gradski proračun. HDZ je nahranio tu glad, no u Zagrebu je glad neutaživa.

I kako to obicno biva, skupljač žetončića je i sam postao žeton, možda je za HDZ od zlatnog značaja, no ipak je samo žeton. A vožnja na žeton ograničeno traje…

 

Komentiraj