PRVENSTVO EUROPSKE UNIJE: Sara Beram sjajnim boksom do brončane medalje

Podijelite članak
Foto: Hrvatski boksački savez
Foto: Hrvatski boksački savez

Sara Beram, naša boksačka reprezentativka, osvojila je brončanu medalju na Prvenstvu Europske Unije u Italiji. 

U kategoriji do 57 kg, nakon odlične pobjede nad Šveđankom u osmini finala Beram je za dlaku izgubila, i to sudačkom odlukom, završnicu prvenstva.

Kako stoji na stranicama Hrvatskog boksačkog saveza, u polufinalu odradila je sjajan meč sa Njemicom Gabriele Ornella Wahner Ornella, ali je sudačkom odlukom 2:3  (28:29, 29:28, 28:29, 29:28, 28:30) izgubila.

“Bio je to egal meč. Mi smo zadovoljni s ovom situacijom – javio je trener Ivica Zupčić, koji je sa izbornikom Josipom Cerovcem sa djevojkama u talijanskoj Casciji – sve u svemu bila je odlična. A uskoro će biti i bolja”, zaključio je Zubčić.

“Ovo je dobar podstrek svim djevojkama. Nakon što se vratimo želimo još bolje konsolidirati reprezentaciju da djevojke više treniraju zajedno”, rekao je izbornik Cerovac, inače vrlo zadovoljan ukupnim rezultatom obzirom na pomlađeni sastav.

Beram je ovom europskom medaljom prekinula europski ženski post od medalja. Podsjetimo, posljednju europsku  medalju za ženski boks u Hrvatskoj osvojila je Ananmarija Maršić 2014. godine. Velik uspjeh za pomlađenu reprezentaciju te šesta europska boksačka medalja za Lijepu našu. U Italiji je nastupilo 86 boksačica iz 19 zemalja. Hrvatsku su predstavljale Gracia Marić (48 kg), Anita Klajić (51 kg) Anamarija Čvrk (54 kg) i Sara Beram (57 kg).

Komentiraj