PROSLAVA PRAZNIKA RADA: U Maksimiru spremno 60 tisuća porcija graha

Podijelite članak

milan bandić, grah, maksimir

Sve je spremno za proslavu Međunarodnog praznika rada, koji će se od 10 sati uz bogat kulturno – umjetnički program i tradicionalnu podjelu graha obilježiti u parku Maksimir.

Gradonačelnik Milan Bandić sinoć je sa suradnicima obišao Ustanovu ‘Dobri dom‘ u Kosnici, gdje se kuhao prvosvibanjski grah po njegovoj recepturi. “Šezdeset tisuća porcija graha skuhat će se većeras, sutra ujutro i prijepodne za cijeli dan podijeliti. Sto ljudi će dijeliti na 30 punktova i Bog nam ide na ruku neće biti kiše, neće biti blata. Očekujemo veliku posjetu naših sugrađana da to sve podijelimo”, rekao je Bandić.

Gradonačelnik je pozvao sugrađane da se odazovu u što većem broju i uživaju u degustaciji.

“U početku nećemo dijeliti repete, ali poslije kad se smanji gužva trpati ćemo i u košare. Ne zato što nećemo dati ljudima, kad je grah dobar ljudi nose i kući, nego zato što u početku nećemo otvarati velike repove, pa će se s košaram malo pričekat i bit će sve ok”, poručio je Bandić.

Ravnatelj ustanove Dobri Dom Alen Župan:

“Ukupni trošak je 980 tisuća kuna zajedno s tehničkom organizacijom i pripremom ustanova, preko ustanove i priprema tri tima hitne pomoći, 30 štandova, pitke vode, 35 wc-a koji će biti na dispoziciji građanima. Cijela organizacija kompletno je u bruto iznosu 980 tisuća kuna.”

Nakon Ustanove u Kosnici, gradonačelnik je obišao i park Maksimir, gdje je postavljeno 30 štandova i 300 metara klupa.

“Iza toga imamo malo obaveza u Novom Zagrebu, malo u Gajnicama, malo na Jarunu. Treba obići druge sindikalne središnjice i naše umirovljenike koji dijele na pet, šest lokacija grah, stići će oni sve to. Sutra od 10 do 13 sigurno ćemo podijeliti 30 tisuća porcija”, istaknuo je Bandić.

Direktor Čistoće Goran Bradić govori o pripremama:

“Postavili smo 173 kante i 72 kontejnera od 1100 litara. Po prvi put imamo i odvojeno skupljanje otpada, imamo miješani komunalni otpad, plastiku i metal i kante za papir.”

Komentiraj