PREDSJEDNICI ZVIŽDALI U PAZINU: Negodovanje na spominjanje crkve – čulo se i Tito, Tito!

Podijelite članak

kolinda grabar kitarović

U Pazinu je boravila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović i sudjelovala na svečanoj sjednici u povodu Dana Istarske županije i 70. obljetnice Pariške konvencije.

Predsjednica se u sklopu svoga govora kratko obratila i na talijanskom jeziku.

U svom je govoru, u kojem je kratko govorila i na talijanskom, predsjednica je pozdravila sve goste kao i antifašiste Istre, na što je odgovoreno velikim pljeskom.

Predsjednica je u govoru spomenula i Katoličku crkvu, odnosno njezin doprinos pripajanju Istre Hrvatskoj, ali je taj dio popraćen zvižducima.

“Svaki istarski domoljub bio je antifašist, neovisno o ideološkoj pripadnosti, a poseban doprinos toj narodnoj borbi za slobodu dalo je katoličko svećenstvo”, rekla je predsjednica.

Unatoč zvižducima predsjednica je nastavila govor i spomenula don Božu Milanovića, čija je objava spomenice u Istri, rekla je, dala doprinos u pripajanju Istre Hrvatskoj.

Na spomen utjecaja Katoličke crkve na Istru zvižduke je zaradio i saborski zastupnik Anton Kliman, a povremenim zvižducima prekidan je i govor ministra Olega Butkovića.

Govorio je i bivši predsjednik Stjepan Mesić, a prekidan je pljeskom, a kada je spominjao Tita publika je za njim skandirala.

Govo možete poslušati na linku N1 televizije.

 

 

Komentiraj