POLITIKA: Milivoj Pašiček – Zašto SDP-ovac Bauk brine o Pernarovoj majici dok HDZ-ovci šute?!

Podijelite članak

Milivoj Pašiček: Slijede li nakon registra izdajica registri berača kestena, splitske rive, „lovaca“ na generala Gotovinu..? 2

Piše: Milivoj Pašiček

Zastupnik Ivan Pernar iz Živog zida ima svoj robusni stil, svoju vrlo oštru retoriku, svoj način ponašanja, pa i način odijevanja. Moglo bi se po tome zaključiti da je Pernar uglavnom „svoj“, što se za neke zastupnike baš i ne bi moglo reći, jer ponekad iskaču bilo riječima, bilo djelima, pa nisu „svoji“.

Pernar se odlučio za prosvjed s majicom „HDZ lopovi! Lopine!“ i jasno je i glasno rekao zašto će to učiniti. Podsjećamo, njegov je kolega Marko Starčić za gostovanja premijera Plenkovića u Poreču, na njegovom odlasku iz posjete gradonačelniku, viknuo “HDZ lopovi!” Za to je zaradio prekršajnu prijavu, jer je, zamislite, mladić remetio javni red i mir „vikom“!

Budući je svoj prosvjed u novoj modnoj majici, koja postoji u nekoliko boja, uredno najavio, HDZ-ovci su imali dovoljno vremena da se na to pripreme, ali i da uporabe pravne i druge instrumente, ako su oni mogući i opravdani, da Pernar ne nastupa u Saboru u svojoj novoj modnoj kreaciji.

Vjerojatno znaju zašto nisu učinili, ili nisu mogli učiniti ništa, pa su se zadovoljili šutnjom, ili kako HDZ-ov potpredsjednik Sabora Željko Reiner kaže da od Pernara neće tražiti da skine majicu, jer bi “time postigao ono što želi, a sam je za sebe već rekao da je klaun”. Inače, za vjerovati je kako je HDZ stranačkom stegovnom batinom disciplinirao svoje zastupnike da ne reagiraju na Pernarov novi modni hit.

No, zato se javio, neočekivano, pa i za njegove stranačke kolege, SDP-ov Arsen Bauk, koji je rekao kako mu je neprihvatljivo da Pernar nosi majicu na kojoj se vrijeđa jedna politička stranka, neovisno koliko je to utemeljeno ili ne. Budući je Pernar „svoj“, a ne zna se čiji je, dok je to govorio, bio Bauk, odmah mu je u svom stilu odgovorio kako „zna zašto njegova majica smeta SDP-u, jer građanima postaje jasno da SDP nije nikakva opozicija HDZ-u, nego da vodi istu politiku“.

Tako je Pernar još jednom poentirao, ma što Bauk o tome mislio. Jer, u SDP-u je sila problema. Bezidejna stranka s blijedim vođom tone sve niže, djeluje tek preko slobodnih strijelaca poput Bauka, koji odapinju strijele onako, kako im dođe. Stranka glavinja, nema prave politike i smjera, polako se događa rasulo. Ivan Klarin odlučio je ne biti zastupnik, ljepše mu je kao načelniku općine Tisno. Peđa Grbin ne želi više biti potpredsjednik saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav. Podnio je stavku, a kad je Bernardić rekao da ne zna za to, ovaj mu je otvoreno dočarao da laže i otišao sa sastanka.

Bernardić potom reče da „svi koji su nezadovoljni mogu slobodno otići jer na listama ima puno ljudi koji ih mogu zamijeniti“, na što mu je Milanka Opačić rekla da ga može biti sram. Sam Bernardić se pak blamira u Saboru, pa nekontrolirano kaže da revizije o radu ministarstava koje se referiraju na 2013. godinu i kasnije pokrivaju kriminal. Na taj način optužio je vlastitu  Vladu i ministarstva, koja su dobila bezuvjetna pozitivna mišljenja, za kriminal i muljažu, a da to uopće ne zna, jer je nepripremljen, jer pliva.

Zato još više čudi Baukova brižna briga za HDZ i Pernarov stajling, jer ima previše posla u vlastitom, SDP-ovom dvorištu. Ako ništa drugo mogao bi ući u otvorenu raspravu s Bernardićem i svojim partijanerima što učiniti za bolji SDP, kako ne bi već sutra morali smišljati stajling za SDP-ove majice na kojima bi moglo pisati „SDP luzeri“.

PISALI SMO:

VIDEO: IVAN PERNAR – Zemlja srlja u ponor, a državna nas revizija uvjerava da je sve u redu! – čitajte OVDJE.

POLITIKA: Milivoj Pašiček – Gospodo, Živi zid jedina je oporba i nećete ga srušiti nikakvim kaznama – čitajte OVDJE.

POLITIKA: Milivoj Pašiček – Zašto se Plenković i HDZ plaše ekipe Pernar, Sinčić, Bunjac i Živog zida – čitajte OVDJE.

Komentiraj