POLICIJA PRIVELA BRANITELJA: Ilija Komšić (70) pisao neprimjerene komentare o biskupu Košiću

Podijelite članak

vlado košić, biskup

U Tisnom je u petak uhićen 70-godišnji Ilija Komšić, hrvatski branitelj, zbog neprimjerenog komentara koji je na Facebooku napisao o biskupu Vladi Košiću.

Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninskeje rekla: “Šibenska policija postupala je po prijavi Policijske postaje Sisak da se na šibenskom području vjerojatno nalazi osoba koja je na internetu neprimjereno pisala o biskupu, a nakon što je osoba locirana, priveli su je i predali sisačkoj policiji.”

Slavica Komšić, supruga uhićenog rekla je da je šokirana i vrlo zabrinuta jer joj je muž jako bolestan i kod sebe nema tablete koje mora svakodnevno piti.

“Otišao je po kruh i vratio se poslije par minuta s krim policijom. Ušli su nam u stan i bez da su nam htjeli reći zašto su ovdje, uzeli su računalo i njegov mobitel. U jednom trenutku rekli su da bi se lako moglo dogoditi da će suprug morati u Sisak, a kad smo pitali zašto tamo, rekli su da je biskup Košić protiv njega podnio prijavu”, rekla je Slavica Komšić za portal sibenik.in.

Nakon zadnjih javnih istupa sisačkog biskupa Komšić se jako uzrujao, kaže njegova supruga: “Muž mi je vjernik, katolik, i kazao je da nije normalno da jedan biskup tako govori. Ilija ima visok šećer i tlak i pije dnevno šest ili sedam vrsta tableta. Jako ga je to uzrujalo. Ne znam što je napisao o biskupu, ali vjerujte mi, moj muž ne bi ni mrava zgazio. Priveli su ga kao zadnjeg kriminalca, a zašto? Pa ovako nije bilo ni u Jugoslaviji, tamo se barem znalo što se smije, a što ne reći”.

Na kraju je rekla kako se boji za supruga, koji je bolestan, da mu se ne odredi istražni zatvor: “Moj suprug je hrvatski branitelj, zajedno sa sinom je branio ovu zemlju. Je li moguće da ga privode zbog biskupa?”

Komentiraj