POBIJEDILA ZUZULOVA: Slovakinja se na Sljemenu okrunila krunom Snježne kraljice

Podijelite članak

veronika velez zuzulova

Veronika Velez Zuzulova nova je Snježna kraljica. U Zagrebu je nastupila na svim utrkama i konačno uzela krunu.

Izvješće: Damir Tabaković

Slovakinja je odlično odradila obje slalomske utrke na Sljemenu unatoč prehladi i tempreaturi. Do pobjede je došla sa 24 stotinke boljim vremenom od druge sunarodnjakinje Petre Vlhove, odnosno 52 stotinke ispred treće Čehinje Sarka Strachove.

Ispadanje, i to već u prvom laufu, vodeće u Svjetskom kupu i braniteljice naslova na Sljemenu, najbolje svjetske slalomašice, Amerikanke Mikaele Shiffrin, prokomentirala je nekad vladarica svjetskog skijanja naša Janica Kostelić. „Nije ovo njeno domaće brdo, a staza je jako teška. Svi sad su počeli spominjati rekorde u nizu ali nije to bitno. zuzulova

Lijepi je to osjećaj no bitnije je da čovjek uživa u tome što radi“, rekla je Janica Kostelić.Na žalost ispala i naša Leona Popović koja je startala 61.”Ostala sam u stražnjem položaju ali kako je bio led na filteru- samo me odnijelo“, rekla je Popović.

Atmosfera, obzirom na to da je radni dan bila je sjajna, a Janica kaže:„Ma lijepo je tu. Sreća je što je palo i malo snijega preko noći. Praznici su i drago mi je da su ljudi došli i da uživaju u skijanju i svježem zraku“, za kraj će Janica.

Sutra nas u srcu Zagrebe očekuje proslava 50 godina od prve utrke Svjetskog kupa. Od Katedrale preko Bakačeve pa do Trga Bana Jelačića spuštat će velika imena ovog sporta, a među njima i Janica i Ivica Kostelić, koji je najavio mušku slalomsku utrku u četvrtak.

“Ja se nadam da ću doći na utrku u dobrom zdravstvenom stanju i da će staza dobro izdržati do mene. I da ću ostvariti ulazak u drugu vožnju, a isto tako se nadam da će neki od mojih kolega iz reprezentacije uspjeti u tome”, rekao je Ivica.

https://www.youtube.com/watch?v=uqJhXFWd1ao

Komentiraj