O TOME SE GOVORI: Zašto je Ronaldo najbolji nogometaš na svijetu

Podijelite članak

“Nikada u životu nisam vidio takvog igrača, baš nikada” – rekao je trener Betisa iz Seville Quique Setien prije nekoliko dana.

Izvor: Media servis

“Naši navijači također su uživali u njegovim potezima i iskazali mu poštovanje. Svjesni su i oni da gledaju najboljeg igrača u povijesti i da je to velika povlastica” – nije krio svoje oduševljenje trener kluba iz glavnog grada Andaluzije.

Iste večeri i sutradan, društvene mreže doslovno su zatrpane takvim ukrasnim pridjevima jednom nogometašu da je sve skupa zvučalo gotovo nestvarno: “On je čista esencija nogometa, srž ove igre i njezin smisao…, “To je igrač o kojem će se pisati knjige, snimati filmovi i serije. Svi mi moramo biti sretni što živimo u vremenu ovog čarobnjaka”…, “Njegov nogomet je zapravo čista umjetnost, a on jedinstveni umjetnik”…, “On je igrač zbog kojeg ne možeš dočekati vikend. U njegovim nogama čista je magija…”, “Genijalan golgeter, lucidan asistent, i nezaustavljiv dribler”…, “Taman kad pomisliš da ne može bolje, on te demantira”…

I tako u nedogled. Riječi koje izražavaju iskreno divljenje i očaranost nogometnim velemajstorom. A što je sa njegovim brojkama? Jesu li i one podjednako uvjerljive i spektakularne kao upućene mu riječi? Prosudite sami: u 37 utakmica ove sezone postigao je 39 golova i podijelio 21 asistenciju. U karijeri je postigao ukupno 51 hat-trick, sa svojim klubom ostvario je 71 posto pobjeda u 674 odigrane utakmice i protivničku mrežu zatresao 590 puta.

Najuspješniji je izvođač slobodnih udaraca u svojoj ligi svih vremena, zabio je 28 golova preko živog zida, i oni se pregledavaju na You Tube-u kao prava remek djela. Za nabrajanje njegovih individualnih postignuća i nagrada nemamo dovoljno mjesta u ovom tekstu, ali najkraće rečeno – uzeo je (gotovo) sve što se moglo uzeti… I zašto onda smatramo da je Cristiano Ronaldo ovoga trenutka najbolji igrač na svijetu, kada se gore citirane riječi i brojke ne odnose na njega, već na Lionela Messija, kapetana Barcelone koji više od deset godina konstantno igra na vrhunskoj razini?

Odgovor na ovo pitanje dao je u intervjuu za Fifu portugalski stručnjak Carlos Queiroz, čovjek koji je bio trener madridskog Reala, čovjek koji je trenirao Ronalda kao pomoćni trener u Manchester Unitedu, te bio izbornik Ronaldovog Portugala dvije godine: “Cristiano Ronaldo najbolji je igrač svijeta. Messi? Već sam rekao, on nije s ovoga svijeta… On ne bi smio imati dozvolu za igranje sve dok Fifa ne potvrdi da je stvarno čovjek!…

Komentiraj