O IZBORIMA U BiH: “Plenkovićeva izjava je bijedna i sramotna” – kaže Nino Raspudić

Podijelite članak
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Gost N1 televizije bio je Nino Raspudić, hrvatski filozof, publicist i politički analitičar iz Bosne i Hercegovine, profesor je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mostaru, koji je komentirao izbore u BiH.

Izbor Željka Komšića, koji je izabran za člana Predsjedništva BiH iz redova hrvatskog naroda, Raspudićje komentirao ovako: “Ovi koji su ga izglasali glasali su iz čiste mržnje prema Hrvatima. Dva put je uzurpirao tu poziciju i nije napravio ništa. Bosna i Hercegovina nije postala građanskija nakon njegovih mandata”.

Na konstataciju novinara kako je premijer Plenković situaciju opisao kao nepovoljnu za Hrvate u Bosni i Hercegovini, Raspudić je za N1 komentirao vrlo oštro: “Plenkovićeva izjava je bijedna i sramotna. Hrvatska je garant Daytonskog sporazmna  i trebala je reagirati kad su se njegova načela kršila. Hrvatska je sada punopravna članica EU-a i NATO pakta. Najmanje što bi mogla učiniti je proglasiti Komšića personom non grata i ne imati posla s njim, čak i radikalniji potezi poput povlačenja veleposlanika i jasne poruke da neće napredovati na europskom putu dok se to ne raščisti. Plenković je danas rekao da će najnormalnije surađivati s Komšićem i da neće mrdnuti prstom.”

Raspudić je još i dodao: “Plenković je kao netko tko prolazi ulicom i vidi kako mu tuku mlađeg brata do krvi, ali samo kaže da se ne slaže s tim i prođe”.

PISALI SMO:

PLENKOVIĆ O IZBORIMA U BiH: Nije dobro da jedan narod bira člana u Predsjedništvu drugom – čitajte OVDJE.

Komentiraj