NIKOLA GRMOJA: Guverner Vujčić i HNB nemaju potporu Mosta

Podijelite članak

nikola grmoja

Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana Miro Bulj u Splitu se u društvu stranačkih kolega družio s građanima.

Izvješće: Vlatka Koren

U jeku krize s Agrokorom, koji čeka imenovanje izvanrednog vladinog povjerenika, Bulj je Ivicu Todorića optužio za ratno profiterstvo, poručivši da donedavni vlasnik Agrokora i svi koji su ga podržavali trebaju što prije biti na putu za Remetinec. ‘‘To je čovjek kojem je HNB dao 10 milijardi kuna u mjenicama, g.Vujčić je zajedno s g.Todorićem izvršio je izravni udar na Hrvatsku.‘‘, rekao je Bulj. Najavio je kaznenu prijavu protiv guvernera, nakon one Bože Petrova protiv Todorića.

Situaciju s Agrokorom komentirao je i politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. Poručio je da ministar financija Zdravko Marić ima njihovu potporu sve dok se pred istražnim povjerenstvom ili drugdje ne dokaže drugačije. No potporu Mosta nemaju HNB ni guverner Vujčić, kazao je.

‘‘Kada smo pokrenuli inicijativu da revizija uđe u HNB, on je praktički isposlovao pismo koje nam je stiglo iz Europe gdje nam se praktički govori na koji način ćemo mi u Hrvatskoj uređivati zakone‘‘, rekao je Grmoja.

Bulj je komentirajući SDP-ov krizni stožer za dobavljače, koji kreće od ponedjeljka, optužio tu stranku da je godinama punila džepove Todoriću zlatnim kunama, a sada osnivaju neke stožere. Od institucija države očekuje oduzimanje Todorićeve imovine, helikoptera i dvorca, nadajući se da će krizom ugrožena radna mjesta i gospodarstvo biti očuvani.

Komentiraj