NATKO ZRNČIĆ DIM: Pitat ću Ivicu Kostelića kako se nosi zastava

Podijelite članak
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube

Natko Zrnčić-Dim bit će osmi nositelj hrvatske zastave na Zimskim olimpijskim igrama od naše samostalnosti. Janici Kostelić tri je puta pripala ta čast, a po jednom su hrvatski stijeg nosili Ivica Kostelić, Jakov Fak, Vedran Pavlek i Tomislav Čižmešija.

Piše: Damir Tabaković (Media servis)

Konačnu odluku o tome da će Natko biti naš barjaktar u Pjongčangu, Hrvatski olimpijski odbor donio je u Čepinu.

“Pitali su me da li želim nositi zastavu i naravno da sam rekao da želim, te da mi je to velika čast. Jako mi je drago da ću nositi zastavu s obzirom na to da su mnogi veliki naši sportaši na otvaranju nosili zastavu”, poručio je naš alpinac za Media servis.

Duhoviti Natko rekao je da ima samo jednu dilemu oko nošenja zastave.

“Moram samo smisliti u kojoj ću ruci ili možda u obje ruke nositi zastavu. Pogledat ću kao su prije nosili, uostalom pitat ću Ivicu Kostelića jer će i on biti tamo”, rekao je Zrnčić-Dim.

Ova sezona nije bajkovita, ali u Pjongčang Zrnčić Dim ne putuje samo da bi sudjelovao na Igrama.

“Prva će utrka biti 11. ili 13. veljače, ovisno o tome za što ćemo se odlučiti. Očekujem da ću popraviti svoj najbolji olimpijski plasman, a to je deseto mjesto, naravno u kombinaciji. Ne mogu reći da očekujem nešto više od toga s obzirom na dosadašnje plasmane u sezoni. Naravno da su uvijek moguća iznenađenja i do neočekivanog rezultata na olimpijskoj utrci”, poručio je hrvatski stjegonoša na ZOI-u Pjongčangu.

Olimpijske igre u Pjogčangu počinju 9., a traju do 25. veljače i predstavljat će nas 20 sportaša. Dosadašnji nositelji zastave na ZOI: 2014. Soči – Ivica Kostelić 2010. Vancouver – Jakov Fak 2006. Torino – Janica Kostelić 2002. Salt Lake City – Janica Kostelić 1998. Nagano – Janica Kostelić 1994. Lillehammer – Vedran Pavlek 1992. Albertville – Tomislav Čižmešija

Komentiraj