NASILNIK PRED SUDOM: Darko Kovačević Daruvarac priznao krivnju

Podijelite članak

Na općinskom sudu u Zadru održano je ročište na suđenju Darku Kovačeviću Daruvarcu zbog premlaćivanja djevojke.

Izvor: Media servis

On je priznao krivnju za prijetnje i tjelesne ozljede, a suđenje se bez javnosti nastavlja sutra ujutro.

Suđenje Kovačeviću počelo je kao otvoreno za javnost, a optužba je tražila isključenje javnosti zbog zaštite žrtve. Obrana smatra da je zahtjev optužbe neutemeljen, ali nije se usprotivila pa je sutkinja Mitra Meštrović odlučila.

“Temeljem članka 388. stavak 2 točke četiri ZKP-a u cijelosti ćemo sa rasprave isključiti javnost, pa ću vas zamoliti da se u daljnjem tijeku rasprave povučete.”

Novi odvjetnik Darka Kovačevića zatražio je da se iskazi svih dosad ispitanih svjedoka samo pročitaju kako se suđenje ne bi odugovlačilo.

Boris Radman: “Obrana nema intenciju niti bilo kakvu drugu potrebu ispitivati svjedoke jer iskaze istih u cjelosti prihvača i na njih nema nikakve primjedbe.”

Po završetku današnjeg ročišta od odvjetnika žrtve Milana Petričića doznali smo više o postupku.

“Danas je sud ponovio postupak i prošao je sve svjedoke bilo ispitivanjem ili čitanjem iskaza i saslušao je vještake. Odluka je da se sutra u 8:45 nastavlja odlukama suda o dokaznim prijedlozima i pretpostavljam završne riječi. Je li Kovačević iznio svoju obranu? Iznio je obranu nešto drugačije u odnosu na ranije i izjasnio se da je kriv.”

Suđenje se tako nastavlja sutra, a ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je nakon Kovačevićeva puštanja na slobodu obišao sud i najavio izmjene zakona o kaznenom postupku govorio je o smjeru tih promjena.

“Implementacija jedne europske direktive vezane za prava osumnjičenika, a ovo će praksa pokušati iznjedriti rješenja kojima bi premostili ovakve stvari koje de događaju da se zlorabe neka prava.”

PISALI SMO:

OPTUŽNICA PROTIV NASILNIKA: Daruvarac (31) je brutalno mlatio djevojku (18) u kafiću – čitajte OVDJE.

Komentiraj