NAKON ZBIVANJA U ITALIJI: Pernar posegnuo za knjigom Georgija Dimitrova

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Nakon što su propali napori za formiranje nove talijanske vlade, jer je predsjednik Sergio Mattarella odbio potvrditi euroskeptika za ministra financija, otvoren je put ustavnoj krizi i mogućim novim parlamentarnim izborima.

Giuseppe Conte, mandatar za sastav nove vlade, odustao je od formiranja vlade nakon što je Mattarella odbio potvrditi 81-godišnjeg ekonomista Paola Savonu, glasnog kritičara eura i Europske unije, za ključno mjesto ministra gospodarstva.

Svoje viđenje cijele situacije iz svog je kuta na Facebooku objavio Ivan Pernar, zastupnik Živog zida, koji je posegnuo za knjigom “Zajednička fronta protiv fašizma i rata”, koju je napisao Georgi Dimitrov, dugogogodišnji vođa Bugarske komunističke partije, jedan od vođa međunarodnog komunističkog pokreta i predsjednik bugarske vlade.

Pernar piše:

“Razmišljajući o situaciji u kojoj predsjednik Italije odbija dati vlast demokratski izabranom predstavniku parlamentarnu većine i imenuje za “prijelaznog premijera” predstavnika krupnog kapitala, odnosno MMF-a i time de facto odbija priznati rezultat izbora, došao sam do istog zaključka na koji je ukazivao i Bugarin Georgi Dimitorov.

On je u svojoj knjizi “Zajednička fronta protiv fašizma i rata” objasnio da u “nekontroliranom kapitalizmu” u konačnoj fazi krupni kapital prestaje imati samo neformalnu vlast (u kojoj su političari kao formalni nosioci vlasti marionete upravljane od kapitala), suspendira demokraciju (raspušta parlament), te uvodi diktaturu u kojoj predstavnici krupnog kapitala (npr. MMF-a) preuzimaju i formalnu vlast (postaju premijeri) iako nemaju nikakav legitimitet (nisu izabrani na izborima).

Ta šokantna predviđanja Georgia Dimitrova jučer su se obistinila u Italiji, pa sam zlu ne trebalo zamolio da mi se isprinta njegova 80 godina stara knjiga kako bi bolje shvatio što se danas u Europskoj uniji događa.

U svojoj knjizi iz 1938. Georgi Dimitrov govori o tome kako je fašizam u ofenzivi, da buržoazija vidi spas u diktaturi kapitala s ciljem nastavka izrabljivanja radničke klase (srednjeg sloja), da se ulažu sredstva u nabavu najskupljeg oružja s ciljem nastavka imperijalističke pljačke, da je cilj porobiti što više zemalja i da je njihov konačni cilj Rusija.

“Problem tržišta pokušavaju riješiti porobljavanjem slabih zemalja, jačanjem kolonijalne represije i mijenjanjem karte svijeta i pod cijenu rata.

Buržoazija više ne može vladati starim metodama parlamentarne demokracije i buržujske demokracije, zato se odlučuju za njenu suspenziju i uvođenje diktature.”

MOŽE VAS ZANIMATI:

VIDEO: PERNAR UZ PROSVJEDNIKE – Evo što kaže zašto više ne jede meso – čitajte i pogledajte OVDJE.

VIDEO: TOP HIT – Pogledajte, ovo konkurira za vic stoljeća – pogledajte OVDJE.

 

Komentiraj