NAKON PUCNJAVE U VUKOMERCU: Dežurat će policija u civilu – djeca idu u školu u ponedjeljak

Podijelite članak

policija, znak, mup

Stanovnici zagrebačkog Vukomereca jučer su održali prosvjed ispred škole, pored koje je uslijed sukoba dvije romske obitelji ispaljeno više hitaca, propucani automobili i oštećena kuća.

Izvor: Media servis

Policija je uhitila 19 osoba, no građani strahuju za sigurnost svoje djece i žele da se obitelji koje godinama stvaraju probleme odsele. Iako je najavljen mirni prosvjed, zahuktalo se kad je u školu na sastanak predstavnika roditelja, Grada, policije i Ministarstva obrazovanja ulazio gradonačelnik Milan Bandić i poručivao da će se sve riješiti. Prosvjednici su ga izviždali.

U gradonačelnikove riječi da će se situacija riješiti vjeruje ravnatelj škole Zdravko Dominik. Pritom je istaknuo da nije škola institucija koja može nekoga iseliti. Najavio je da će interventa policija u civilu dežurati koliko god bude potrebno kako bi se djeca osjećala sigurna.

“Mi u školi želimo sigurnost djece kao i svi roditelji. Učinit ćemo sve da do ovakvih stvari više ne dođe. Policija nam ulijeva sigurnost, više puta je ponovljeno da je situacija sigurna, da policija ovdje dežura koliko god bude potrebno i da se djeca mogu sigurno kretati do škole”, istaknuo je ravnatelj.

Danas je pauza od nastave, svatko proizvoljno može poslati ili ne poslati dijete u školu, što je podržalo i Ministarstvo koje je u prostorijama škole 9 sati organiziralo psihološko savjetovalište za djecu i roditelje. Predstavnica Vijeća roditelja Lena Čičak je rekla da su djelomično zadovoljni i da će se sastanci održavati redovito sve dok se situacija ne riješi.

“Ono o čemu mi sad ne pričamo jest stres koji su djeca proživjela. Mi moramo raditi na njima jer se oni boje. Mi ćemo ih dopratiti u školu da vide da sad nema problema i u ponedjeljak ćemo krenuti s nastavom, jer je takav dogovor većine roditelja”, istaknula je Čičak.

Učenica Lara Užbolt jučer nije išla u školu, a upitana hoće li krenuti na nastavu u ponedjeljak, rekla je ovisi kako mama odluči.

“Više ne želim ići sama. Ugroženo je preko 800 učenika, u opasnosti smo svi i ovo više nije siguran kvart”, rekla je Lara.

Komentiraj