NAKON OSTAVKE ILČIĆA: Ova vrsta konzervativne revolucije će se nastaviti – kaže Glavašević

Podijelite članak

LADISLAV ILČIĆ PO STAROM: Sutrašnji prosvjed je politički skup SDP-a

Nakon što je Ladislav Ilčić najavio svoju ostavku na sve dužnosti u Vladi radi kandidature za varaždinskog gradonačelnika, uslijedile su mnogobrojne reakcije.

Izvješće: Jurica Gašpar

Predsjednik stranke Hrast najprije je potvrdio svoju ostavku.

“Ja sam se odrekao vrlo utjecajne pozicije i vrlo dobrog honorara, ali mislim da se neki principi moraju držati. Ako politika nema svoju povezanost između temeljnih vrijednosti onog djelovanja u politici, onda je ta politika potpuno besmislena, pretvara se u jednu tehniku u kojem je jedini smisao da se jedna ekipa sruši s vlasti da bi druga došla na vlast”, objasnio je Ilčić.

A onda izjavio i da neće podržati ni HDZ, kaže Ilčić. Moram jasno reći da se Hrast ponovno pokazao principijelan. Mi nećemo podržati HDZ-ove kandidate za gradonačelnika u Varaždinu. Kandidat HDZ-a, stranka koja se poziva na kršćanstvo, živi potpuno suprotno vrijednostima i načinu života i mi to ne želimo prihvatiti”, kazao je Ladislav Ilčić.

Istup Ladislava Ilčića komentirao je potpredsjednik Sabora HDZ-ov Gordan Jandroković. “Neću trošiti energiju HDZ-a na našu konkurenciju”, poručio je Jandroković.

SDP-ov Bojan Glavašević kaže kako javnost ne smije biti zavarana time da Ilčić daje ostavku na dužnosti u Vladi zbog utrke za gradonačelnika. “To je ostavka na koju je on bio primoran. Vjerujem da je premijer dobio dovoljno po prstima zbog nedemokratskih stavova i nazadnog stava prema ljudskim pravima koje prije svega propagira njegov potpredsjednik Vlade, gospodin Stier koji je i gospodina Ilčića i stavio na mjesto savjetnika. To je bila jedna ostavka iz nužde a ne iz želje” izjavio je Glavašević.

No problem ostaje i Stier, koji je ogledalo Ilčića, i koji će staviti nekog drugog koji možda hrvatskoj javnosti nije poznat. Tako će se nastaviti ova vrsta konzervativne revolucije kaže Glavašević.

Gospodin Stier utječe na ključne procese. U posljednje tri radne skupine koje su formirane za ključne zakone, primjerice za obiteljski zakon, nema jednog niza važnijih takeholdera u hrvatskom društvu osim onih konzervativniih. Obiteljski zakon se radi po mjeri udruga poput “U ime obitelji”, radna skupina za Istanbulsku konvenciju je bez onih sudionika javnog života koji zastupaju drugačije vrijednosti od Ilčića i Stiera”, dodao je Glavašević.

Upoznat sam s Ilčićevom kandidaturom i zahvaljujem mu se na dosadašnjem angažmanu, kazao je Davor Ivo Stier i o svemu zaključio.

“Sada je predizborna kampanja. Tu se mogu čuti žešće retorike, ali uvijek sam se zalagao i zalažem se da to bude u skladu s određenim pravilima”, rekao je Stier.

NE PROPUSTITE:

VIDEO: NEMOJ SE ŽENITI – Naslov je to albuma na kojem svira i Ilčić, savjetnik ministra Stiera – čitajte OVDJE.

Komentiraj