MILORAD PUPOVAC: Uklonimo ušata slova “U” s naših fasada i prometnica – ja nisam četnik

Podijelite članak

“Hvala na strpljenju na našem smanjenju komunikacije s javnosti”, kazao je na početku press konferencije Milorad Pupovac, čelnik SDSS-a. “Bio je to rezultat potrebe da vidimo što se sve oko nas događa, što možemo činiti”.

Odlučio sam pročitati izjavu zbog koje ste mnogi od vas očekivali da nešto kažem o onome što je na različite načine stvorilo uznemirenje i reakcije različite vrste”.

“Od 6. augusta kada smo održali konferenciju zbog napada na Srbe mnoge je zasmetala moja briga zbog razvijanja mržnje. Moje su brige i bojazni danas manje nego prije dva tjedna.

Iako se ne stišavaju te reakcije, obraćam vam se s ovom porukama. Vrlo sam ohrabren i danas sam nanje zabrinut nego ranije. Nikada toliko utjecajnih osoba nije osudilo usporedbu NDH s današnjom Hrvatskom.

Uklonimo ušata slova “U” s naših fasada i prometnica, sakcionirajmo ustaške znakove i poruke.

Prestanimo s revizijom prošlosti koja ide dotle da se pripadnicima kvišniskih režima odaju državne i vjerske počasti. Otklonit ćemo i izvore nasilja prema Srbima i drugima zbog kojih smo morali javno reagirati.

Nitko od mene ne treba tražiti da ne poistovjećujem demokratsku, europsku Hrvatsku s nedemokratskom NDH i njihovim zločinačkom ustaškom ideologijom jer ja isuviše dobro znam tu razliku i živim za nju.

Spreman sam da surađujem s najširim spektrom političkih i nepolitičkih aktera da od Hrvatske stvorimo zemlju mira.

Svrstavaju me među zločince i ubice, ja to nikad neću biti.

Što se tiče isprike – ja sam u ovoj zemlji bio nazivan raznim imenima za koje ne mislim da označavaju ono što ja jesam, ili što stranka jest. Ja nisam četnik, ali od onih koji to kažu nikada neću tražiti ispriku. Ja nisam četnik i nikad to neću biti.

Pupovac još uvijek nije odlučio ostaje li SDSS u vladi. Kaže da će se to znati tek nakon što se sastane vladajuća koalicija.

Komentiraj