LADISLAV ILČIĆ: Pozivamo na zajedništvo oko otkazivanja Istanbulske konvencije

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Hrast poziva na zajedništvo u dvije inicijative za skupljanje potpisa za pokretanje referenduma o otkazivanju Istanbulske konvencije i promjenu izbornog sustava.

Kako su u Saboru rekli Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić, pozivaju svu demokršćansku i domoljubnu Hrvatsku jer samo uz zajedništvo mogu napraviti pravi posao. S nekim strankama, ali i pojedincima iz nekih stranaka, poput HDZ-a, već razgovaraju, poručili su danas.

“Vidimo da se popularnost stranaka prema istraživanjima značajno promijenila. Konkretno HDZ-u je u proteklim mjesecima popularnost pala sedam do osam posto ovisno o istraživanju. Vrlo važan čimbenik u toj promjeni političke situacije upravo je bila Istanbulska konvencija. Zato pozivamo na zajedništvo, pozivamo da se svi okupimo oko otkazivanja Istanbulske konvencije, jer su upravo u toj raspravi pale mnoge maske”, rekao je predsjednik HRAST-a Ilčić.

Dvojac je izrazio nezadovoljstvo hrvatskom vanjskom politikom, posebice odnosima sa Srbijom. Dok se tamo rehabilitira četnički pokret srbijanska službena politika ne radi ništa kako bi to zaustavila, dodaju Zekanović i Ilčić.

“Naš kompletan odnos prema Srbiji je kriv. Konstantno zanemarujemo da je Vučić bio pripadnik radikalne stranke. Bio je u stranci koja se diči četništvom. Nikada se nije ispričao za ono što je govorio u Glini”, izjavio je Zekanović.”Mi trebamo unutar hrvatskog naroda postići jedinstvo, u kojem tražimo da se odnosi sa Srbijom temelje na istini i takav koncept ponuditi Srbima”, kazao je Ilčić, a prenosi Media servis.

Komentiraj