KOSOR OŠTRO PREDSJEDNICI: “A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici”

Podijelite članak

kolinda, kosor

Jadranka Kosor, bivša hrvatska premijerka i čelnica HDZ-a, uputila je čitav niz kritika na račun predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a u svezi posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića Hrvatskoj.

Na Twitteru, gdje je Kosor vrlo aktivna, nizala je svoje sudove i kritike, a očekivanja su joj bila da se Vučić ispriča za svoj govor u Glini 1995. godine.

Potom se pojavio okidač, kada je RTL-ova novinarka izjavila kako su s Pantovčaka zahtijevali da se Vučiću ne postavljaju pitanja u svezi s Glinom.

Komentirala je i vez na predsjedničinom rukavu na kaputu u kojem je dočekala Vučića i riječ “hrabrost” na latinskom.

“Svi znaju što je pisalo po rukavima. Jer je sad normalno da svi znaju čitati glagoljicu, ne?!”, napisala je Kosor, a potom je i pitala: “Zašto predsjednika RS ne vode danas u obilazak Karlobaga, Ogulina, Karlovca ili Virovitice. Ili jako poznatu mu Glinu. Tek da vidi kako stvari stoje i da se njegovi snovi nisu ostvarili i da, kad to kažemo, nije uvreda nego istina”.

Jedna od sljedećih poruka je glasila:”Usred Hrvatske Vučić čita nam lekciju o poniznosti i mržnji. Manipulira činjenicama o ‘ličnom unižavanju’ hrvatskih novinara. Sjajna predstava za njegovu javnost i još jedan dokaz uzaludnosti ove posjete.”

Potom Kosor dodaje: “Zbog uzrujavanja dragoga gosta pitanjima o govoru u Glini, sad bi i hrvatski novinari mogli postati ‘marginalne gupe'”.

A o prisustvu predsjednice na skupštini Srpskog narodnog vijeća Kosor je napisala: “Kad joj je to trebalo, rekla je da nikada neće doći na skup SNV! Na božićni prijem ove godine nije poslala ni izaslanika. Ali s Vučićem, može i na SNV”.

Ima Kosor i ideju za novi vez na predsjedničinom rukavu: “A sad da si izveze na rukavu i nešto na ćirilici”.

Komentiraj