KALEB O EU PRVENSTVU: Ovo je neuspjeh rukometaša – možemo 350 na sat, a mi vozili 80

Podijelite članak

nikša kaleb

Hrvatski rukometaši nisu došli do osme stepenice na Europskom prvenstvu. Završili su jednu niže, a dirigent naše reprezentacije, izbornik Lino Červar loše je uštimao svoj orkestar.

Piše: Damir Tabaković

Na protekla dva velika natjecanja uvjeravali su nas da će ova ganeracija imati kulminaciju na ovom našem Euru, a na kraju su nas Francuzi vrlo lako eliminirali iz borbe za medalju.

Okarakterizirati ovaj nastup naših uspješnim ili neuspješnim, pitanje je na koje mnogi pokušavaju dati odgovor. Mi smo to pitali Nikšu Kaleba, legendarno lijevo krilo te osvajača svjetskog i olimpijskog zlata.

“Po meni ovo je neuspjeh, kratko i jasno”, rezolutan je bio Kaleb u razgovoru za Media servis i nastavio slikovito: “Postoje automobili koji jure 350 kilometara na sat i uspjeh je kad ih netko može voziti sukladno onome što oni mogu pružiti. Mi smo imali reprezentaciju za jednu od medalja sigurno. Kvalitetu smo imali, ali nismo imali nekoga tko bi vozio 350 na sat već smo vozili 80 na sat. Sredstvo smo imali ali nismo imali vozača”, rekao je Kaleb.

U ovoj priči vozač je bio izbornik Lino Červar i on po Kalebu snosi svu odgovornost. Igrači su nam malodušni i uvjereni su da više nisu vrhunska reprezentacija. Kaleb im poručuje da su i bez Duvnjaka reprezentacija za velike domete te da oni nisu ništa krivi.

“U utakmici protiv Francuza smo morali donositi prave, a ne krive poteze i ne prebacivati fokus pažnje sa stručnog stožera na igrače, da su oni emotivno izgorjeli, da su pali, da su kalkulirali s gol razlikom te da su bili opterećeni. Sve smo to znali i prije utakmice pa smo se za to trebali pripremiti. To je nešto što nije bila nepoznanica i sve smo to znali”, izravan je bio Kaleb.

Červar je najavio odlazak pa će se vrlo brzo morati ustoličiti novog izbornika. Nikša Naleb ima svoje kandidate: “Ako odlazi s ove funkcije onda su imena s kojima se može kalkulirati Ivica Obrvan, Irfan Smajlagić, Neno Kljajić i Goran Perkovac. Između ta četiri imena ja bi tražio izbornika”, zaključio je Kaleb.

Komentiraj