IZA REŠETAKA: Muškarac (58) u Šibeniku prijetio da će iz kalašnjikova pucati po ljudima

Podijelite članak
SMRT NA MOTORU: Mladić, 27, preletio križanje i zabio se u betonsku ogradu 3
Ilustracija: MUP

Istražni je zatvor sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio 58-godišnjaku koji je bio nazvao ministarstvo i prijetio kako će pucati po ljudima, i to kada bude mnogo turista.

Ovo je priopćenje Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku, koje prenosimo u cijelosti:

“U Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je hrvatski državljanin (1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 2. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je 58-godišnjak 25. travnja 2018. telefonom kontaktirao jedno ministarstvo povodom podnesenog zahtjeva i, nezadovoljan procedurom rješavanja, zaposlenici koja mu se javila rekao kako u kući ima spremno trideset okvira municije i polovnog kalašnjikova te da će se popeti na zgradu i pucati po svima koji ga budu provocirali, a da to mora napraviti kada bude puno turista u gradu.

Osnovano se sumnja da je istog dana zaposleniku tog ministarstva koji ga je kontaktirao telefonom povodom ranijeg poziva i izrečenih prijetnji, ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku izvjesiti srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog ubiti. Njegove riječi su kod oboje zaposlenika navedenog tijela izazvale osjećaj straha i uznemirenosti.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je određivanje istražnog zatvora što je sudac istrage prihvatio i odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela”.

Komentiraj