IVAN PERNAR: Zašto bi financirao stranke netko tko ne izlazi na izbore i ne glasa?!

Podijelite članak

Saborski zastupnik Ivan Pernar i nositelj liste Živog zida na EU izborima Tihomir Lukanić, u nedjelju su u Dubrovniku dali potporu inicijativi “Uzmite novac strankama”.

Podsjetimo kako je inicijativu pokrenuo Živi zid, kako bi se prikupili potpisi za referendum o ukidanju financiranja stranka iz državnog proračuna.

Prema riječima zastupnika Pernara Hrvatska ide ka amerikanizaciji izbora, jer pobjeđuje novac, te kako mu je logično da se stranke financiraju od članarina i donacija.

Ranije je Pernar pojasnio: “Stvar je u tome što su mediji često upozoravali kako stranke primaju previše novca. Međutim, to nije samo mišljenje medija nego i većine javnosti.

Budući kako je Živi zid stranka koja predstavlja mišljenje naroda, a ne elite, jednostavno smo došli na ideju da organiziramo referendum kako bi se to financiranje ukinulo te da se stranke financiraju od prihoda svojih članova odnosno od donacija što smatramo logičnim.

Zašto bi netko tko ne izlazi na izbore i tko ne glasa za HDZ morao financirati njihovu stranku ili recimo našu stranku ili bilo koju drugu?”

Komentiraj