HSS IZMEĐU SDP-A I HDZ-A: Odluka krajem tjedna, nećemo biti “dizači” ruku niti za jedne – kaže Beljak

Podijelite članak

krešo beljak

Zahuktava se politička scena uoči prijevremenih parlamentranih izbora u rujnu.

Dvije najveće stranke polako slažu konture svojih koalicija, no vremena je malo, pa će uskoro svi otkriti s kojim kartama idu na izbore.

Iako su u HDZ-u zaokupljeni unutarstranačkim izborima na kojima će, sve je izglednije, jedini kandidat biti Andrej Plenković, razgovori s partnerima iz Domoljubne koalicije u punom su jeku. Dvije najveće stranke odbacuju mogućnost velike koalicije, a jedni i drugi na svojoj strani žele HSS koji je u lipnju napustio Domoljubnu kolaciju.

Neslužbeno, SDP HSS-u nudi tri do četiri mandata, možda i pet, Ministarstvo poljoprivrede, a nije isključeno ni mjesto potpredsjednika Vlade na koje bi zasjeo predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

On u razgvoru za Media servis poručuje da će konačnu odluku s kime će, stranka donijeti krajem tjedna, ne otkriva previše kome su bliže, no poručuje – presudit će program.

“Mi ne mislimo biti dizači ruku HDZ-u niti SDP-u. Brojevi i fotelje nas ne zanimaju, nas zanima opstanak hrvatskog sela, ruralnih prostora, pomoć malim, a ne velikim ljudima. U tom smislu ćemo razgovarati i to isključivo o programima, a što se tiče provedbe tih programa to je jasno dok se ne mogu provesti dok nisu u poziciji vlasti. Mi ćemo inzistirati na tome”, rekao je Beljak za Media servis.

Komentiraj