HSP AS O IZBORIMA: Spremamo se samostalno, razgovaramo s HDZ-eom – Hrg će povući mnoge HSS-ovce

Podijelite članak

ivan tepeš

Andrej Plenković ima ono što Tomislav Karamarko nikada nije imao, a to je koalicijski potencijal, izjavio je nakon sjednice Glavnog stana HSP Ante Starčević glavni tajnik stranke Pero Ćorić.

Predsjednik stranke Ivan Tepeš izjavio je kako se pripremaju za samostalni izlazak na predstojeće parlamentarne izbore. Napomenuo je i kako i dalje pregovaraju s HDZ-om o mogućoj koaliciji te se nadaju da će s HDZ-om moći nastaviti započeti posao, prenosi Media servis.

Primarno nam je cilj pobjeda. Da bismo ostvarili pobjedu,to je u koaliciji u kojoj je HDZ, jer nam nije cilj dopustiti mrvljenje političke scene od centra na desno, dok vidimo da se s druge strane političkog spektra ide na okrupnjavanje. Jedini model kako pobijediti je ići zajedno”, rekao je.

 

“Naš svjetonazor je ostao isti i ponosni smo na kratko sudjelovanje u vlasti kao dio Domoljubne koalicije, te smo spremni ponovno biti dio vlasti”, poručio je glavni tajnik HSP AS Pero Ćorić, istaknuvši kako je HSP AS otvoren za predizborne razgovore sa svim političkim opcijama koje su svjetonazorski bliske nauku Ante Starčevića. Po njegovim riječima, politika Domoljubne koalicije počivala je na nauku Franje Tuđmana, Stjepana Radića i Ante Starčevića.pero ćorić

Za HSS-ovo napuštanje Domoljubne koalicije i priklanjanje SDP-u Ćorić je ocijenio kako se svi oni kojima je na srcu učenje Stjepana Radića neće okrenuti prema SDP-u. “Beljak se ponašao kao politička prostitucija. Mislim da neće proći niti dan, a Hrg će prema nama povući cijelu jednu garnituru HSS-ovaca nezadovoljnih okretanjem prema SDP-u”, poručio je.

Opovrgnuo je medijske napise da je HSP AS napustilo 1500 članova zadarske županijske stranačke organizacije, rekavši kako stranku nije nitko napusti već je ona dala “otpusno pismo” 38 članova koji pripadaju “jednoj interesnoj skupini”.

Na zajedničkoj sjednici proširenog Predsjedništva stranke, svih stranačkih Odbora te Glavnog stana HSP AS usvojena je Deklaracija o političkom djelovanju HSP AS s ciljem očuvanja nacionalnog jedinstva s 14 točaka u kojima se, između ostaloga, izražava želja za suradnjom sa svim strankama koje ne dovode u pitanje samostalnost i suverenitet Hrvatske. Buduće djelovanje stranka će zasnivati na toleranciji, dijalogu i međusobnom uvažavanju, dok ideje o tzv. građanskom ratu u Hrvatskoj najoštrije osuđuje i smatraju ih pogubnima za očuvanje nacionalnog jedinstva.

Komentiraj