HRVATSKO NOVINARSKO DRUŠTVO: Osuđujemo prijetnje zastupnika Pernara novinaru Stankoviću

Podijelite članak

ivan pernar

HND osuđuje prijetnju zastupnika u Hrvatskom saboru Ivana Pernara kako će, „kad Živi zid osvoji vlast“ novinara HRT-a, urednika i voditelja emisije „Nedjeljom u dva“ na Prvom programu HRT-a Aleksandra Stankovića „maknuti s HRT-a“ kao i „sve ostale pristrane i neprofesionalne novinare i urednike“.

Zastupnik Pernar izjavio je to komentirajući za portal Fairpres.hr sudsku odluku kojom je muškarac koji se deklarirao kao simpatizer Živog zida pravomoćno osuđen na 7 mjeseci zatvora, uvjetno s rokom kušnje od dvije godine zbog prijetnji upućenih Stankoviću, stoji na stranicama HND-a.

Prijetnje kolegi Stankoviću dogodile su se nakon što je Ivan Pernar demonstrativno napustio studio nezadovoljan načinom na koji je Stanković vodio emisiju u kojoj je Pernar bio gost.

Zastupnik Pernar trebao bi znati da su prijetnje političkim “čistkama“ novinara nedopustive u demokratskoj zemlji, ali ipak se ovom izjavom pridružio onim političarima koji nekažnjeno prijete novinarima.

HND jednako odgovornima smatra i one političare koji političke prijetnje novinarima ne osuđuju i tako potiču na nove prijetnje, uključujući i fizičke napade na novinare.

Za Izvršni odbor HND-a, Saša Leković, predsjednik.

Komentiraj