HEP EUROPA CUP: Hrvatski vaterpolisti u Splitu bolji od Srbije

Podijelite članak
Foto: HVS
Foto: HVS

Treći dan održavanja HEP Europa Cupa bio je najiščekivaniji. Danas se naime održala utakmica aktualnih svjetskih pobjednika Hrvatske i aktualnih olimpijskih prvaka Srbije.

Hrvatska je zabilježila veliku pobjedu nad Srbijom rezultatom 9:7.

– Čestitke momcima, mislim da smo prikazali fantastičnu borbenost. Bilo je pogrešaka, igrači su umorni i opterećeni igrama i u prvenstvu i reprezentaciji. Ali bilo je borbeno, izvlačili smo se i čupali protiv jednog pobjednika kojeg je uvijek lijepo pobijediti. – rekao je izbornik Tucak.

– Lijepo je što smo imali ovako mnogobrojnu publiku i podršku u Splitu gdje ne igramo često i da smo im poklonili ovu pobjedu protiv reprezentacije protiv koje su to najviše željeli. Nakon Grčke smo se digli i odradili muški kao što smo se i dogovorili. – rekao je Marko Macan, reprezentativac.

– Hvala svima što su došli, danas je bilo popunjeno do zadnjeg mjesta, ali to je tako, kada su dobre utakmice onda je tu i publike, kako na vaterpolu tako i na drugim sportovima. Mi smo dali sve od sebe i evo ovu najvažniju utakmicu koja je uvijek veliki derbi, mi smo pobijedili i prošli dalje, sada idemo na završni turni. – rekao je Andro Bušlje.

Kod Barakuda dva su zgoditka postigli Fatović i Joković, po jedan Macan, Vukičević, Vrlić, Šetka i Garcia.

Među Ajkulama najviše je zgoditaka ostvario Mandić (tri), po dva je zabilježio Rašović, te jedan Jakšić.

– Mogu biti zadovoljan pruženom igrom u prve tri utakmice, no večerašnjom utakmicom nisam zadovoljan, kao niti svi mi.

Nismo bili na našem nivou. Čestitam ekipi Hrvatske koja je bila agresivnija od nas i pružila bolju partiju. Bili su čvršći u obrani, s Bijačem na golu.

Lijepo je bilo ovdje u Splitu, lijep grad, odličan hotel. Međutim jako puno utakmica u malom periodu. – izjavio je Dušan Mandić, srpski reprezentativac.

Uz ovu utakmicu danas su se održale i sljedeće utakmice:

Srbija – Nizozemska 15 – 7

Grčka – Malta 20 – 2

Za današnju utakmicu karte su se prodavale po cijeni od od 100 HRK, a sav iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez prije utakmice svečanim čekom donirao je dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila kako bi se djeci omogućilo dolazak na sportske terene i bavljenje sportskim aktivnostima

Komentiraj