GRADONAČELNIK VUKOVARA: Prosvjed nije protiv Plenkovića, ni protiv Vlade, a niti protiv HDZ-a

Podijelite članak
Premijer Plenković sa članovima Vlade za održavanje sjednice u Vukovaru
Premijer Plenković sa članovima Vlade za održavanje sjednice u Vukovaru

“Ovo nije prosvjed protiv premijera Andreja Plenkovića”, rekao je nakon sastanka u Zagrebu gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, odgovarajući na neke napise kako je prosvjed, koji organizira u Vukovaru 13. listupada, udar na Vladu i premijera Plenkovića.

“Došao sam na razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem vezano uz problematiku koja je aktualna u medijima. Razgovarali smo o problematici svatko iz svog kuta”, rekao je Penava.

“Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru – ovo nije prosvjed protiv HDZ-a, protiv premijera Andreja Plenkovića, on jedino za cilj ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve je vrlo  degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve”, rekao je Penava, kako piše N1.

“Premijer Plenković je za mene dosad najbolji premijer i ima najbolju Vladu. Jesam li ja njega uspio uvjeriti u to da ovo nije kontra njega, to je manje važno. Važno je da ima širinu i mislim da je shvatio kontekst priče… Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer i na kraju krajeva premijer svih nas.”

 

Komentiraj