GORAN ALEKSIĆ USTRAJE: U sljedećim mjesecima pripremit će se teren za tužbe

Podijelite članak
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Banke nemaju apsolutno nikakvu obranu od svega toga što smo iskopali! – poruka je Gorana Aleksića, saborskog zastupnika SNAGA-e, koji je nezumorni borac da istjera na čistac sve one koji su potkradali građane na kreditima u “švicarcima”.

Na Facebooku je i objavio trenutno stanje:

ŠTO IMAMO? I ŠTO MOŽEMO OČEKIVATI?

1. Imamo kolektivno pravomoćno presuđenu nevrijedeću valutu CHF i nevrijedeću promjenjivu kamatnu stopu.

2. Imamo odluke Vrhovnoga suda da naknadna konvalidacija ništetnih ugovora ne vrijedi, a to znači da ne vrijedi niti naša konverzija, ako tužimo banku.

3. Imamo odluke Vrhovnoga suda da u slučaju kada je nevrijedeća cijena (kod nas je to kamata) ne vrijedi niti ugovor, a u našem slučaju ne vrijedi niti CHF glavnica, pa onda svakako ne vrijede niti CHF ugovori.
4. Imamo i zakonske odredbe koje baš sve idu nama u prilog.

Iz svega toga proizlazi da su naši CHF ugovori ništetni, i to kako oni konvertirani, tako i oni otplaćeni.

Moram ponovno naglasiti, unatoč svemu tome što znamo, ljudski faktor je nešto što može iznenaditi, pa pojedini sudac može sve to tumačiti drugačije. Zbog toga, osobno očekujem na županijskim sudovima i odluke koje neće biti takve kakvima ih očekujemo.

Zato – i dalje vrijedi stav da prije nego što Vrhovni sud RH ne odluči o predmetima vezanim za CHF konverzije, nismo 100% sigurni u pobjedu nakon konverzije. Ipak, uslijed svih otkrića koje smo iskopali u poznatoj sudskoj praksi, očekujem konačnu pobjedu. Dokazi koje imamo su ogromni.

Banke nemaju apsolutno nikakvu obranu od svega toga što smo iskopali!

U sljedećim mjesecima pripremit će se teren za tužbe, moramo biti strpljivi, ne možemo odvjetničku mrežu riješiti preko noći.

Komentiraj