FOTO: ZASTUPNIK PETEK PITA – Je li kreacija iz Brna bila inspiracija za Spomenik domovini?

Podijelite članak

Fotografiju iz Češke je uz konstataciju o sličnosti gospodin Dimitar Tatarinov poslao i u Ured gradonačelnika Bandića, kaže gradski zastupnik stranke Naprijed Hrvatska Renato Petek.

Na Facebooku Petek nudi pojašnjenje:

Na fotografiji je zapravo svjetleća fontana! Ista je otvorena 2014. godine i ima slične funkcije kao i Bandićeve fontane. Je li možda poslužila i kao inspiracija za Spomenik domovini? Osim toga, baš iz Češke dolazi i dio materijala za spomenik, specijalne opeke.

Neki je dan poništen natječaj izgradnje Spomenika domovini jer je tvrtka g. Penave, koja se jedina na isti javila, zatražila za gradnju 6 milijuna kuna više od predviđenih 21 milijun, kako je stajalo u projektnoj dokumentaciji.

Planiranje u prostoru plod je ljubavi BM365❤️HDZ-a

Osim što će taj spomenik očito koštati milijun eura više od planiranog, zanimljivo je i cijelo rješenje prostora na kojem je nedavno otkriven spomenik Franji Tuđmanu, dok bi s druge strane Vukovarske, trebao biti izgrađen Spomenik domovini. Od kada vlada politička ljubav gradonačelnika Bandića i HDZ-a, prvo je došlo do pomicanja spomenika Franji Tuđmanu s istoimenog trga na Črnomercu na prostor iza fontana, a sada se s Medvedgrada i tamo izgrađenog Oltara domovini na lokaciju između zgrade zagrebačke Gradske uprave i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, smješta i Spomenik domovini.

Fotografija iz Brna: Dimitar Tatarinov
Fontana iz Brna: http://bit.ly/2VSQUaH

Komentiraj