DVORNIK O AFERI BEĆARAC: Suosjećam s policajkom – neka tako pjeva svojoj materi!

Podijelite članak
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Ne stišavaju se komentari oko presude kojom je pjevač bećara Branimir Čolaković osuđen zbog toga što je dva stiha bećarca otpjevao policajki Mariji Iličić, koja je osiguravala folklorni skup.

Mnogi su dali podršku Čolakoviću i osudili to što se sudi bećarcu, a među onima koji su se našli na strani policajke je i Danijela Dvornik, koja se oglasila na Facebooku, gdje je napisala:

“Zamišljam sebe kao policajku na nekoj seoskoj zabavi i onda bećar zapjeva ‘Mala moja u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi’, pa onda zamišljam okolinu kako se s podsmijehom smije i uživa što me bećar ponizio, ne samo kao ženu, nego kao policajku na svojoj radnoj dužnosti.

U zemlji gdje nas žene svakodnevno ponižavaju svakojakim epitetima, ovo bi trebala biti zajebancija?! Totalno suosjećam s policajkom, a isto tako zanima bi li bećar zapjevao tako nekoj ženi u pratnji muškaraca?

O vrijeđanju dotične policajke po portalima neću niti komentirati jer znamo kako to kod nas ide. I zato je ova bećarska pjesma prihvatljiva, a ona stavljena na stup srama jer se usudila biti povrijeđena”.

Nešto kasnije reagirala je i na raspravu, koja se razvila:

“Drago mi je da većina vas ovdje opravdava ovaj postupak raznim izgovorima, tradicijom, zaštitom UNESCO-a, humorom… Super za vas! Umjesto da se bećar fino ispričao policajki on i dalje drži da je to samo pjesma.

Meni je to kao ženi koju ne poznaje, kao što ne poznaje ni nju, uvredljivo i točka! Korištenje neke tradicije da bi se nekom izrugivalo na ovako priprost način, ispred drugih ljudi, ženi koja je tu bila poslom nije umjesno.

Da meni netko se na taj način obrati, bila bih isto povrijeđena i ne bi me te fešte više vidjele. Neka tako pjeva svojoj materi”.

Komentiraj