DINAMO NIJE USPIO: Benfica bolja u produžecima 3:0

Podijelite članak

Jednu od najvećih utakmica u klupskoj povijesti igrao je Dinamo u uzvratu osmine finala Europa lige u Lisabonu, gdje je protiv Benfice branio 1:0 iz Zagreba, ali nije uspio.

Dinamo je morao igrati bez ozlijeđenih Ademija i Hajrovića, te Šunjića i Leovca, koji odrađuju kartone. Na stadionu je bilo oko 2.400 navijača Dinama.

Iznenadio je i domaći trener, jer su izostali Grimaldo, Jonas, Cervi, Joao Felix, Gedson i Samaris.

U 8. minuti Dinamo u napadu. Kadzior je ubacio, a domaći vratar odbio je na nogu Oršiću koji se loše snašao. U 14. Moro je dobio žuti karton nakon prekršaja na Gabrielu. Prvi udarac u 22. minuti, a pucao je za Benficu Živković s 25 metara. U 22. Petković je pokušao doći do lopte u duelu s Gabrielom unutar 16 metara, pao je, a sudac Aytekin dosudio je prekršaj u napadu. Po mnogima bo je to kazneni udarac za Dinamo.

Čuju se stalno navijači Dinama. A igrači Dinama kontroliraju igru i ne dopuštaju domaćinima da stvore ozbiljniju priliku. Igra se 35. minuta. U 38. velika prilika za Benficu. Kadzior gubi loptu na 25 metara, Pizzi se sjurio u kazneni prostor i kroz šumu nogu oštro tukao, ali je Livaković siguran.

Raste pritisak Benfice i opet velika prilika u 42. minuti. Rafo je pucao po golu s ruba kaznenog prostora, ali Livaković sjajno spašava. Onda u 44. sudac dodjeljuje žuti Petkoviću, koji je bio u napadu sapleten, a sudac ocjenjuje simuliranje.

Na početku drugog poluvremena Ribeiro i Živković izlaze, a ulaze Jonas i Grimaldo. I onda u 51. minuti odličan udarac Olma, koji Vlachodimos ipak skida.

dinamo, benfica

Onda Benfica pojačava tempo, ali Dinamo odolijeva. Livaković ima nekoliko sjajnih intervencija. Dinamo potisnut pred svoja vrata. Vodi se velika borba za svaku loptu. Dinamo uzvraća. U 62. posljednja izmjena kod Benfice, ulazi čudo od djetete Joao Felix umjesto Jote. Benfica diže tempo. I u 71. minuti 1:0. Benfica vodi! Jonas je pogodio s ruba kaznenog prostora.

U 75. ulazi Šitum umjesto Kadziora. Benfica opasno napada. Dinamo teško živi. U 79. bomba Bomba Jonasa, Livaković opet sjajan. Dvije minute kasnije opet Jonas, ali i Livaković brani.  U 85. izlazi Petković, a ulazi Gavranović. Dinamo se brani. Igraju se 4 minute nadoknade.

Igraju se produžeci, Šitum sjajno daje Gavranoviću, ali vratar brani. Minutu kasnije opalio je Pizzi, ali Livaković je uspio odbiti. Onda poteže Jonas i opet sjajni Livaković, ali u 94. prava bomba i Ferreiraa zabija za 2:0.

U 96. milijun postotna prilika za Gojaka, kojem je sjajno dao Olmo, a on je s pet metara sam pred vratarom pucao loše kraj gola. Odmah umjesto njega ulazi Atiemwen. Crveni karton za Stojanovića u 104. Napravio je glupost. Prekršaj, a zatim nekoliko puta prigovorio sucu koji ga je odmah isključio. Dao mu je dva žuta kartona zbog prigovora.

Minutu kasnije 3:0. Spektakularan gol Grimalda iskosa s lijeve strane. Dinamu treba čudo – dva gola s igračem manje. Ulazi Perić umjesto Oršića. I onda u 111. mrtva prilika za Atiemwena, ali puca pokraj gola. Onda u 118. Pizzi sam pred Livakovićem, ali on čudesno brani.

BENFICA: Vlachodimos – Almeida, Ruben Dias, Ferreiraa, Ribeiro – Pizzi, Fejsa, Gabriel, Živković – Joao Felipe, Rafa Silva.

DINAMO: Livaković – Stojanović, Theophile, Dilaver, Rrahmani – Gojak, Olmo, Moro – Kadzior, Petković, Oršić.

Komentiraj