CIJELI ŠIBENIK BRUJI: U župi vjeroučitelj seksualno zlostavljao maloljetnika

Podijelite članak

isus, crkva

U jednoj župi na području Šibenika dogodio se novi slučaj seksualnog zlostavljanja maloljetnika, a osumnjičeni je vjeroučitelj i voditelj župnog zbora.

Kako piše Šibenik.in on je priveden krajem prošlog tjedna u policiju i ubrzo je pušten na slobodu.

O incidentu, koji se dogodio sredinom prošlog tjedna, bruji cijeli grad.

Muškarac je pipao jednog maloljetnika koji je snažnije građe, pa mu se i žestoko suprotstavio.

Sve je ispričao roditeljima, a oni su razgovarali o svemu sa svećenikom koji upravlja župom u kojoj se to dogodilo.

Svećenik je prijavio sve policiji nakon čega je voditelj župnog zbora uhićen, a maloljetnik pozvan na informativni razgovor.

Mladić je u međuvremenu doznao od prijatelja da su i oni imali blisku susret s tim muškarcem pa je policija na te okolnosti ispitala još dvojicu maloljetnika.

Osumnjičeni je odlukom suca istrage Županijskog suda u Šibeniku, kako doznaje Šibenik.in ubrzo pušten da se brani sa slobode, uz veliko nezadovoljstvo roditelja, dječaka i policije.

O događaju se na svojim stranicama priopćenjem oglasilo Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku.

Ovo je njihovo priopćenje:

U Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 12. svibnja priveden hrvatski državljanin (1984.) zbog osnovane sumnje na počinjenje jednog kaznenog djela spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina iz čl. 158. st. 2. Kaznenog zakona, četiri kaznena djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ-a i četiri kaznena djela spolnog uznemiravanja iz čl. 156. KZ-a. (15. 5. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 34-godišnjak od siječnja 2017. do svibnja 2018. godine u jednom župnom uredu u Šibeniku; s namjerom postizanja seksualne ugode; iskoristio svoj položaj te počinio navedena kaznena djela na štetu trojice dječaka mlađih od petnaest godina.

Nakon njegovog ispitivanja, ovo je državno odvjetništvo podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog te je odredio mjere opreza zabrane približavanja na udaljenost ispod sto metara trojici dječaka i njihovim roditeljima, zabrane uspostavljanja i održavanja izravne i neizravne veze sa svim navedenim osobama te zabrane obavljanja poslova u svim župama u Republici Hrvatskoj (čl. 98. st. 1. i 2. toč. 4., 5., i 6. ZKP-a).

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku je 14. svibnja podnijelo Vijeću Županijskog suda u Šibeniku žalbu protiv navedenog rješenja suca istrage tražeći ukidanje pobijanog rješenja i određivanje istražnog zatvora.

 

Komentiraj