BUKIĆ O NAPADU U SPLITU: To je za svaku osudu i da se više nikad ne ponovi

Podijelite članak

Ispred Hrvatskog vaterpolskog saveza te u svoje osobno ime najoštrije osuđujem izgred koji se dogodio na splitskoj rivi, a u kojem su napadnuti vaterpolisti Crvene Zvezde, poručio je izvršni direktor HVS-a Perica Bukić

“Svaki čin nasilja u potpunosti osuđujem te je apsolutno neprihvatljiv prema bilo kome, bilo kada i bilo gdje na ovome svijetu.

U Regionalnoj vaterpolskoj ligi, u 11 sezona koliko se odvija ovo natjecanje, nikada nismo zabilježili niti jedan incident, napad na sportaše ili stručni stožer.

Današnji napad se dogodio van mogućnosti utjecaja ili bilo kakve ovlasti tijela ovog natjecanja, budući da je do napada došlo na javnom prostoru gradskog trga, daleko od sportskog borilišta te u slobodno vrijeme sportaša.

Ono čemu se iskreno i duboko nadam jest da ovaj izgred neće utjecati na dosad iznimno korektne odnose svih sudionika Regionalne lige, klubova i Saveza, kao i na sam projekt zajedničkog natjecanja koji se dosad pokazao vrlo uspješnim za sve njegove dionike.

S druge strane, ovo što se dogodilo ne smijemo podcijeniti te nas obvezuje da pokušamo učiniti sve što je moguće pa i više od toga kako bi uložili dodatan trud te osigurali da se ovakvo što više nikada i nigdje ne ponovi”, kaže se u priopćenju Hrvatskog vaterpolo saveza, koje potpisuje izvršni direktor Perica Bukić.

Komentiraj