BRUNA ESIH: Bandić je premazan svim mastima, on je kameleon

Podijelite članak

bruna esih

Bruna Esih, čelnica stranke Neovisni za Hrvatsku, gostovala je na N1 televiziji i pritom govorila o suradnji, slaganju i neslaganju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem.

O tome kako Bandić kaže da nije znao da je njegov gost Dragan Marković Palma surađivao s Arkanom, Esih je za N1 rekla: “Govorimo o Milanu Bandiću, čovjeku koji je premazan svim mastima. Koji je kameleon. On je jako dobro znao zašto je dan prije bio na spomeniku Blagi Zadri. On uvijek pokušava zadovoljiti i jednu i drugu stranu, nekad mu se to treba obiti o glavu. Ako nije u stanju uputiti pravu ispriku… Nitko još nije čuo da se ispričao. Kad smo tražili njegovu ispriku građanima… jer je Palmu zvao u ime građana Zagreba, uvrijedio je sve Hrvate i Hrvatice, za njih očekujemo ispriku”.

Na pitanje kako postoji mogućnost da će stranka i dalje biti Bandićev koalicijski partner, Esih odgovara: “Mi nismo njegov koalicijski parter. Mi smo potpisali 2 sporazuma. Jedan se ticao izmjene imena Trga maršala Tita, drugi se ticao programske suradnje. Našli smo se isključivo oko 17 konkretnih točaka važnih za Grad Zagreb. Inzisitrali smo da piše da svaka stranka zadržava pravo na svoje stavove, njihovo iznošenje i djelovanje. Nismo se podastrli Bandiću i on to dobro zna. Imamo čudnovatu situaciju da mi koji jesmo većina ne dignemo ruke, ali njegove odluke prođu. Kako? Tako što oporba redovito pronađe ruke da mu prođe pojedina odluka. Možemo zaključiti da su sve izjave Marasa i drugih stranaka iz oporbe puhanje balona. Nikome od njih nije stalo do novih izbora. Znaju da se 80 posto njih ne bi našlo u gradskoj vijećnici. Mi smo apsolutno sigurni da bismo postigli i bolje rezultate.

Bruna Esih je rekla i da im nije neugodno kad moraju dizati ruke i držati Milana Bandića na vlasti, jer “NHR nisu izabrali Milana Bandića, ne drže ga ne vlasti i ne mogu ga smijeniti. On je izabran na neposrednim izborima. Njegov mandat je neoboriv, što god NHR činili. U Skupštini ima većinu. Iskoristili smo priliku biti korektivni faktor u Skupštini. … Kao što je dosad nalazio ruke, sad će se pobrinuti da postane i nova većina….”

Komentiraj