BEUS RICHEMBERGH O IK: Crkva igra izdajničku ulogu prema svom narodu

Podijelite članak

goran beus richembergh

Istanbulska konvencija trese Hrvatsku već neko vrijeme, a uzdrmala je i vladajuću koaliciju, pa i HDZ, jer su se neki članovi stranke otvoreno izjasnili kako će glasati protiv ratifikacije.

Cijelu je situaciju na Facebooku komentirao i Goran Beus Richembergh, zastupnik GLAS-a, koji piše:

Rasprava o Istanbulskoj konvenciji u Hrvatskom saboru i javnosti donijela je višestruku korist. Pokazala je da će većina zastupnika i zastupnica glasati za njenu ratifikaciju jer razumije njen stvarni smisao, ciljeve i moguće učinke (makar je do njene primjene dug put jer podrazumijeva promjenu društvene svijesti o nasilju nad ženama i nasilju u obitelji, što će biti mukotrpan proces).

Drugo, pokazuje se da većina narodnih zastupnica i zastupnika ipak slijedi volju i stavove dviju trećina građana, a ne interesnih skupina predvođenih Katoličkom crkvom.

Treće, više nego ikad postalo je jasno kako beskrupuloznu, destruktivnu, štetočinsku pa i prema svome narodu izdajničku ulogu igra Katolička crkva kad je riječ o njenom odnosu prema ljudskim pravima, osobito pravima žena, sekularnosti države, poštivanju izbornoga legitimiteta narodnih zastupnica i zastupnika i autonomnosti političkih institucija.

I četvrto, osvijestila je i kod dobrog dijela vodstva HDZ-a (čijih 60% glasača podupire ratifikaciju Konvencije) da je u Hrvatskoj 2018. godine, kako je to rekao sam Plenković, na djelu zabrinjavajuće snažan protueuropski sentiment koji lažima i plašenjem ljudi društvo vraća u tamu prošlosti i priječi njegov razvoj. To zadnje je jako važno jer je tog monstruma koji ždere hrvatsku socijalnu supstancu i uništava njenu budućnost stvorio sam HDZ.

Komentiraj