ALLSU I DALJE TREŽE: Nove pojedinosti o nestanku sirijske djevojčice

Podijelite članak
Foto: Twitter
Foto: Twitter

Nakon što je službeno prijavio nestanak 5-godišnje kćeri, sirijski migrant zatražio je azil u Hrvatskoj, ali kako doznajemo još nije stigao u prihvatilište Porin.

Nejasno ostaje i u kojem je točno mjestu prije 13 dana otac odvojen od svoje kćeri.

Policija je u međuvremenu priopćila da su koordinate o mjestu na kojemu se navodno događaj zbio lažne, odnosno ne potvrđuju navode o tome da je do postupanja došlo u selu Smoljanac. No, prema navodima Jutarnjeg lista policija je pogriješila u koordinatama te je istragu provodila na području Ličko – Senjske, a ne na području PU Karlovačke kao što je trebala. Medijske napise odbacio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

“Policija je koliko je meni poznato istraživala prema svim obavijestima koje je imala i koordinatama i svim informacijama do kojih se moglo doći i sve ono što su dosad poduzeli prema našim informacijama ne potvrđuje niti jednu od tih priča koje su se pojavile u javnosti”, rekao je Božinović.

Božinović je rekao da je otac prevezen u Hrvatsku u pratnji MUP-a, ali nije mu poznato gdje je točno smješten. Potvrdio je da policija intenzivno traga za djevojčicom, a na službenim stranicama MUP-a objavljena je njena fotografija.

“Ne da smo prekinuli nego se to i nastavlja i mislim da će se objaviti potraga prema pravilima struke”, rekao je ministar. Tvrtko Barun iz Isusovačke službe za izbjeglice upućen je u čitav slučaj te je objasnio zašto je moguće da je otac u razgovoru sa policijom naveo krivu lokaciju.”To treba samo u dobronamjernosti razumjeti, da je to govorio otac koji već deset dana ne zna gdje mu je kćer. On je prilično uznemiren, tjeskoban, tužan i u lošem psihofizičkom stanju tako da, da li je to bilo u tom selu ili u selu pored to treba uzeti sa rezervom”, objasnio je Barun.

Slučaj je zainteresirao i nadležne institucije, pa je tako očitovanje MUP-a o slučaju zatražio i Ured pučke pravobraniteljice. Glasnogovornica Ana Tretinjak.

“Mi smo za ovaj slučaj doznali iz medija u nedjelju i u ponedjeljak smo odmah otvorili ispitni postupak i pravobraniteljica je uputila dopis MUP-u u kojem traži više informacija”, rekla je Tretinjak.

Predsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Ranko Osotjić za tportal je potvrdio da je zatražio očitovanje ministra Božinovića o cijelom slučaju ta da surađuju s Uredom pučke pravobraniteljice.

Komentiraj