VIDEO: OPET POTRES U TURSKOJ – Najprije udarilo 6,4 po Richteru, a zatim još jednom 5,8

Novi snažni potres magnitude 6,4 na dubini od dva kilometra pogodio je u ponedjeljak područje uz granicu između Turske i Sirije, objavio je Europski mediteranski seizmološki centar. Naknadni potres bio je snage 5,8.

Epicentar je bio u okrugu Defne u pokrajini Hatay oko 20:04 po lokalnom vremenu, a snažno su ga osjetile ekipe AFP-a i do 200 kilometara sjeverno – u Antiohiji i Adani, javlja Hürriyet Daily News.

Još jedan potres magnitude 5,8 s epicentrom u okrugu Samandağ u turskom Hatayu potresao je to područje samo nekoliko minuta nakon potresa magnitude 6,4. Potresi su se osjetili i u Siriji, Egiptu, Libanonu, Iraku, Palestini i Jordanu, piše Daily Sabah.

Jedna od stanovnica u središtu Antiohije ispričala je da je bila u šatoru kada je počelo podrhtavanje.

“Mislila sam da će mi se zemlja raspuknuti pod nogama”, rekla je plačući dok je u naručju držala svog 7-godišnjeg sina, javlja Al Jazeera.

Turski medij “23 DERECE” objavio je na Twitteru snimku panike koja je u trenutku potresa zavladala u zračnoj luci Hatay.

Podsjetimo, razornom potresu jakosti 7.8 koji je 6. veljače zatresao isto područje poginulo je 41.000 ljudi u Turskoj i oko 6000 u Siriji, a bez krova nad glavom ostalo je više od milijun ljudi.