U ZNAKU SREĆE: Paraolimpijci krenuli u Rio – ispratila ih i prava Fortuna

Višnja Fortuna, paraolimpijci 1

Nakon Olimpijskih igra, na kojima su se hrvatski sportaši okitili rekordnim brojem medalja, na red dolaze Paraolimpijske igre koje se održavaju od 7. do 18. rujna u Riju.

Naši paraolimpijci s nestrpljenjem očekuju početak natjecanja. Čast da bude hrvatski stjegonša pripala je atletičaru Branimiru Budetiću koji je u bacanju koplja za slabovidne osobe u Pekingu, osvojio srebrnu, a četiri godine kasnije u Londonu brončanu medalju.

“Jako sam ponosan. Želja svakog sportaša je da uz osvajanje medalje bude stijegonoša te da predstavlja sebe, svoju reprezentaciju i državu”, rekao je Budetić.

Najstarijoj hrvatskoj paraolimpijki Milki Milinković ovo će biti desete Igre na kojima nastupa. Do sada je u bacanju koplja osvojila dvije zlatne, dvije srebrne i četiri brončane paraolimpijske medalje. U Barceloni 1992. godine osvojila je prvu paraolimpijsku medalju za Hrvatsku.

“Za uspjeh treba rad, trud i strpljenje, ali takav je tempo života da nema strpljenja. Ako osoba s invaliditetom sebe prihvati i ako još nešto radi i u tome je uspješna onda je to veće od medalje”, poručila je legendarna paraolimpijka.Višnja Fortuna, paraolimpijci

Na 15. POI u Riju nastupit će 19 hrvatskih sportaša s invaliditetom, a puno uspjeha na borilištima svim sportašima zaželjela je pomoćnica ministra sporta Janica Kostelić.

“Vi ste velika inspiracija svima bez obzira na rezultate. Pokazali ste da iako nam život nekada oteža s osmjehom i pravim pristupom moguće je napraviti pomak na bolje i uživati u životu”, kazala je Janica.

S našim paraolimpijcima susrela se i Višnja Fortuna, pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Zagreba, koja je naglasila kako joj je osobita čast i zadovoljstvo biti s njima pred nove sportske izazove, u lovu na nove medalje.

“Paraolimpijske igre, najvažniji je sportski događaj u životu jednog sportaša s invaliditetom, pa sudjelovanje na njima predstavlja krunu karijere koja sa sobom nosi silan trud, odricanje, upornost i entuzijazam”, rekla je Višnja Fortuna. “Smatram da je sport izuzetno važno područje za osobe s invaliditetom jer one tako aktiviraju i potenciraju svoje talente i mogućnosti, te se na taj način uspješnije uključuju u svakodnevni život. Dragi naši sportaši! Ponosna sam na vas, na vaš rad, zalaganja, protekle i buduće uspjehe! Vi ste naš ponos! Zdušno ćemo pratiti natjecanja, navijati za vas i biti ponosni jer predstavljate našu zemlju!”

 

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!