SVJETSKI KUP: Naši gimnastičari Kovačević i Ude dohvatili medalje – srebrnu i brončanu

Filip Ude
Filip Ude

Hrvatski gimnastičari Anton Kovačević i Filip Ude ostvarili su sjajan rezultat na natjecanju Svjetskog kupa u Bakuu i kući se vraćaju s medaljama.

Kovačević je je na preči osvojio srebro s ocjenom 14.000 dok je zlato otišlo Japancu Naotu Hayasaki koji je slavio s ocjenom 14.333.

Tin Srbić također je nastupio u finalu iste discipline osvojivši šesto mjesto s ocjenom 12.966. Filip Ude i Robert Seligmana bili su hrvatski predstavnici na konju s hvataljkama. Unatoč jakoj konkurenciji Ude je osvojio brončanu medalju s ocjenom 15.200, a Seligman s ocjenom 14.466 šesto mjesto.

Zlato odlazi u Kinu Hao Wengu koji je bio najbolji s ocjenom 15.400, a srebrom se okitio Mađar Berki s ocjenom 15.266.”Nakon neuspjeha na Olimpijskim igrama u Riju trebalo je raščistiti glavu, stisnuti zube, okrenuti novu stranicu, doći na prvi turnir i pokazati prvenstveno sebi da mogu. Sad sam siguran ne samo da mogu, nego i da hoću i da ću korak po korak graditi priču.

Natjecanje po natjecanje – kao nekad. Svjetski kup, prvenstvo Hrvatske, EP ili SP, svakome ću pristupiti s istim motivom odraditi najbolje što mogu, bez pada”, kazao je Ude nakon osvojene bronce, a prenosi Media servis.