POVRIJEDILI UGLED RH: Skidao hrvatsku zastavu sa stupa u Kninu, drugi ga bodrio

Nakon što je društvenim mrežama počeo kružiti video na kojem mladić skida hrvatsku zastavu s čeličnog stupa u Kninu, ubrzo je reagirala policija.

Izvor: Media servis

Osumnjičeni za povredu ugleda Republike Hrvatske predani su pritvorskom nadzorniku, uz kaznenu prijavu. Priopćenje prenosimo u nastavku.

“U Policijskoj postaji Knin dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 20-godišnjaka i 49-godišnjakom osumnjičenima za povredu ugleda Republike Hrvatske.

Policijski službenici su, na temelju prikupljenih saznanja i dostupnih materijala na društvenim mrežama, utvrdili kako je 20-godišnjak 26. svibnja u mjestu Kovačić, na brdu Gradina, s čeličnog stupa skidao hrvatsku zastavu, dok ga je drugi 20-godišnjak snimao i pritom ga poticao govoreći mu da je skine.

Snimljeni materijal su objavili na društvenim mrežama i proslijedili 49-godišnjaku koji ga je potom dijelio drugim osobama putem internetskih komunikacija.

Ovakvim su postupanjem grubo omalovažili zastavu Republike Hrvatske. Osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.”

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!