LJUBAVNA PISMA: Slavica Knežević i Marko Torjanac u novoj sjajnoj predstavi Kazališta Planet Art

U Zagrebu nas očekuje premijera sjajnog djela “Ljubavna pisma” A. R. Curneya u kojoj igraju Slavica Knežević i Marko Torjanac. Najnovija je to produkcija Kazališta Planet Art, a premijera će biti 2. veljače  2023. u Kazalištu KNAP s početkom u 20 sati.

Andrew i Melissa prijatelji su iz djetinjstva čije dopisivanje započinje slanjem poruka za vrijeme sata u osnovnoj školi što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama u pokušajima da realiziraju svoju vezu kojoj su prepreka objektivne okolnosti, ali i oni sami.

I dok njihovi životi idu različitim smjerovima kroz pisma progovaraju o svojim nadama, željama, snovima, pobjedama i porazima.

U međuvremenu Andrew postaje uspješan odvjetnik i političar dok se Melissa okreće umjetnosti i porocima.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li, nakon toliko vremena, za njih prekasno? Je li moguć „popravni“ iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, osobe iz pisama iste kao one u stvarnosti?

Ljubavna pisma, jedna od naizvođenijih kazališnih ljubavnih priča na svijetu, nominirana su i za Pulitzerovu nagradu za dramu, a tekst je 1988. godine praizveden na Broadwayu.

U njegovoj izvedbi okušala su se velika glumačka imena poput Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anouk Aimee, Sissy Spacek, Sigourney Weaver te Elizabeth Taylor koja se ulogom u Ljubavnim pismima 2007. vratila na pozornicu.

U najnovijoj produkciji Kazališta Planet Art sjajnim glumačkim postavama pridružuju se Slavica Knežević u ulozi Melisse i Marko Torjanac kao Andrew.

Predstavu Ljubavna pisma, koja će Vam svojom toplinom izmamiti i suzu i osmjeh, redateljski potpisuju Slavica Knežević i Marko Torjanac koji su napravili i dramaturšku prilagodbu ovog ljubavnog klasika.

MESLISSA:                   Slavica Knežević

ANDY:                         Marko Torjanac

Adaptacija i režija:           Marko Torjanac i Slavica Knežević

Prijevod:                             Marko Torjanac

Izbor kostima:                   Đurđa Janeš

Skladatelj:                          Milorad Stranić

Oblikovanje

svjetla i zvuka:                  Darko Crnčević

Dizajn:                                Tomislav Veltruski

Premijera: 2. veljače 2023., Kazalište KNAP