IZBORNIK BAŠIĆ NAJAVIO: U-17 reprezentacija u stanju je odgovoriti na sve zahtjeve

Dario Bašić, izbornik (Foto: HNS)
Dario Bašić, izbornik (Foto: HNS)

Utakmicom Škotske i Farskih otoka sutra točno u podne počinje Europsko nogometno prvenstvo igrača do 17 godina.

Izvješće: Media servis

Svečano otvaranje je na Rujevici od 17 i 45 kad naša reprezentacija igra s vrašnjacima iz Itatlije.

Hrvatski izbornik Dario Bašić zadovoljan je što će ova generacija mladih imati priliku otvoriti Europsko prvenstvo na domaćem terenu, protiv vrlo kvalitetnog suparnika.

“Ova je generacija sposobna pokazati se u najboljem svjetlu, protiv najjačih europskih momčadi, u stanju je odgovoriti na zahtjeve u sve tri utakmice u skupini, a kakav će na kraju biti ishod – vidjet ćemo. Cilj bi nam bio prolazak skupine, to bi nas obradovalo, a možda onda i bitka za odlazak na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Bašić.

Nakon Italije ‘male Vatrene’ u subotu očekuje Turska, a posljednju utakmicu za tjedan dana igraju u Kostreni protiv Španjolske.”Voljeli bi mi da je skupina laganija bar na papiru ali ovo sve skupa nas jako veseli i bodri. Rekao sam već da ovo daje priliku da vidimo gdje smo, a najveći benefit svega je da se usporedimo s ostalim jakim reprezentacijama i da vidimo kako naši igrači funkcioniraju s najboljima u Europi jer svi nogometaši koje ćemo vidjeti na ovom EURO-u su budućnost ne samo europskog nogometa. Ovo će će nam biti dobra povratna informacija”, poručio je izbornik.

Mladi veznjak Dinama Bartol Franjić pojasnio je kakvo je raspoloženje u svlačionici. “Spremni dočekujemo prvu tekmu, a s Italijom smo već igrali dva puta, jednu smo dobili drugu izgubili i svi smo mi podjednaki po kvaliteti i sve reprezentacije imaju neke svoje kvalitete ali i nedostatke, a mi ćemo se potruditi da što bolje odigramo i ostvarimo što bolji rezultat. Bit će teško, igrat ćemo kao momčad jedan za drugog i vidjet ćemo što će od toga biti”, najavio je mladi Franjić.

Podsjetimo da prvenstvo počinje sutra, a traje do 19. svibnja kad se u Varaždinu od 20 sati igra finale.