HRVOJE BUJAS: Dosta je političarskog pre*eravanja naših političara – njihovog jedinog rada

Hrvoje Bujas, predsjednik vrlo aktivne udruge Glas poduzetnika, u oštroj je objavi još jednom ukazao na nerad naših političara koji, kako kaže, čine sve kako bi onemogućili poduzetnike u normalnom radu, a rade na svojoj samopromociji puni samohvale.

Njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti:

Političari i političarsko preseravanje!

Degutantno mi je gledati nivo medijskog praćenja političara (u RH, ali i generalno), te njihovog jedinog rada – samopromocije, samohvale i samoživosti!

Rezultat ovih naših lokalnih, koji si utvaraju da su bitni, je zapravo slab ili nikakav. Osim rasta birokracije, poreza i nameta, regulativa…sve ostalo se svodi na nekakve kvazi vatrogasne mjerice.

Cilj je bio i ostao isti – doći na Vlast, pobrati vrhnje, uhljebit se, sebe i svoju obitelj osigurati za slijedeća desetljeća. Koliko su se do sada nakrali, mislili smo valjda je dosta…nije nikada, i uvijek im treba još.

Svi oni gledaju kako ce “posteno” popeglati kartice koje im mi punimo (neki po hotelima i restoranima, a neki i po bordelima), kako će posložiti koje kakve dealove u kojima ce imati manji ili veći udio, gledaju kako će karijeru birokrata nastaviti na najpozeljnijem slijedecćm mjestu – Briselu itd. itd.

“Dame i gospodo političari mi vas plaćamo, vi radite za nas!” Zapamtite samo ovu rečenicu i već smo napravili iskorak!

Uostalom, dosta mi ih je…zaslužuju “trisku”, rekli bi mi Dalmatinci, da se opamete, a ne tepanje i tapšanje, koje mi je degutantnije i od njihovog nerada, no da bismo došli u tu fazu prvo trebamo postati ljudi, a ne poltroni i “pi*ke” kakvi jesmo, trebamo skupiti hrabrost i početi tražiti iskonske reforme u ovom društvu, maknuti se od konformizma, težiti boljemu. Učiti, raditi na sebi…no to je daleko teže od pukog klimanja glavom…

#UGP ima svoje postulate https://www.glaspoduzetnika.hr/statut-misija-vizija, da ih se političari drže možda bi doista doslo do iskoraka koje tražimo, a izdvojit cu prvi i po meni najvažniji – #VišeRada, tj. država treba napraviti sve da mi radimo više, zarađujemo više, zapošljavamo više, isplaćujemo veće plaće, ostvarujemo veće profite…no kod nas država radi sve da nas se koči od starta, preregulira i opterećuje s nebuloznim papirima, nametima, regulama…totalno nejasnim i netreansparentnim (naravno, nije isto za sve, neki su privilegirani, za njih pravila ne vrijede, niti ih se dira).

Koji su vaši postulati gospodo?

Jučer pričam s vlasnikom obiteljskog hotela kojem je struja sa 30 000 kn/mj, došla na 120 000 kn/mj?!?! Nema opravdanja za ovakvo poskupljenje, a što nas tek čeka na jesen/zimu? Taj POREZ koji plaćamo preko HEP-a, te uhljebske državne kvazifirme, je nametnut svima nama poduzetnicima, i nema nikakve veze s tržištem, ali ima s raskalašenom politikom i političarima, gdje mi poduzetnici već 30 g. plaćamo 3 puta skuplju tarifu od građanstva, kako bi se oni imali gdje uhljebiti (za razliku od ostatka EU gdje je mahom zapravo za poduzetništvo struja povoljnija, a ovisno o količinama).

Umjesto da se značajniji dio sredstava iz NPOO-a slio u poduzetništvo i građanstvo za razvoj solarnih elektrana (što je i predlagao naš ekonomski savjet na celu s Vukom Vukovićem), umjesto da se prestalo s diskriminacijom nas poduzetnika i da je došlo do izjednacavanja tarife s građanstvom, te da doista dođe do optimizacije poslovanja HEP-a, kao i daljnjeg razvoja vlastitih izvora energije, na mala je vrata odluceno da će se nesposobnost političara platiti našim novcima…opet.

Do kada?

Do kada cemo trpjeti i biti ovce? To neka se zapita svaki član ove Grupe, svaki clan UGP-a, svaki poduzetnik, ali i građanin? Do kada?

Ja kažem dosta je!