DOBAR TEK: Film je to na festivalu u Rimu Stanke Gjurić

Film hrvatske redateljice Stanke Gjurić, dokumentarac pod naslovom ‘Dobar tek’ u službenoj je selekciji ovogodišnjeg filmskog festivala ‘Cinecibo’ u Rimu.

Polako je krenulo odbrojavanje do devetog izdanja toga gastronomskog filma koji počinje 5. prosinca, a koji je osmislio i režirao Donato Ciociola, a naša je Stanka već u polufinalu natjecanja.

Festival ima za cilj poboljšati agro-prehrambenu proizvodnju kroz natjecanja između audiovizualnih radova koji govore o teritorijima, tradicijama i izvrsnosti hrane i vina.

Prva festivalska večer održat će se u legendarnom rimskom studiju Cinecittà , gdje će se u slavnoj Sali Fellini održati inauguracija, dva tematska fokusa uz moderaciju novinarke Angelice Amodei , a na kojoj će sudjelovati redatelji Federico Moccia i Neri Parenti te novinar TG5 Mediaset Gioacchino Bonsignore.

Bit će prikazani kratki i dokumentarni filmovi u konkurenciji pred žirijem stručnjaka iz sektora i mladih studenata kao što su Roberto Rossellini Cine-TV Institute i Palombara Sabina Hotel Institute.