ALEKSANDAR VUČIĆ: Prešutjet ću sve uvrede – ne želim uvrijediti niti Hrvatsku niti hrvatski narod

Aleksandar Vučić

‘Prešutio sam najteže uvrede. Nema teže uvrede nego kad netko kaže da smo ‘šaka jada’. Prešutio sam i prešutjet ću to i danas. Ne jer se plašim, ne jer mi to ne bi donijelo poene. Ne, na tako nešto ne možete odgovoriti a da ne uvrijedite neke druge. Ne želim uvrijediti ni hrvatsku državu ni hrvatski narod’, rekao je Aleksandar Vučić, srpski premijer, na današnjoj pressici.

‘Nikakve to veze s izbornim kampanjama nema. Ako ima, onda još i gore. Riječ je o kontinuiranoj antisrpskoj politici, to traje već nekoliko godina. Samo čujete ‘velikosrpski agresor’, kaže premijer Srbije.

‘Toga kod nas nema. Kod nas tema na izborima nije bila Hrvatska. Ja vam neću nijednu lošu riječ reći ni o Milanoviću ni o Plenkoviću. A oni su o meni govorili u duelu’.

Iako se Ivica Dačić s tim nije složio, Vučić je poručio kako će Srbija i dalje provoditi politiku suzdržavanja.

”Vitalni interes Srbije je mir i nekome to zvuči kao fraza ali to je bit napretka u budućnosti. U skladu s tim smo govorili o mjerama koje smo poduzeli i naglasio sam da će naša politika biti, s čim se Dačić nije usuglasio, politika suzdržavanja i neodgovaranja, politka šutnje jer se mi ne plašimo svoje budućnosti ako budemo mogli raditi, ali se plašim ako se budemo bavili stvarima koje nisu rad i ekonomski napredak”, rekao je Vučić.

”Ajde samo ostavite Srbiju na miru da se bavimo svi zajedno svojim poslom”, poručio je, a prenosi N1.